«Εξοντώστε πρώτα τον Καραμανλή και μετά τον Σαμαρά»

Δεν θα πούμε ότι τα ρεπορτάζ για τον Καραμανλή που δημοσιεύονται αυτό το Σαββατοκύριακο σε όλες σχεδόν τις εφημερίδες είναι …«copy paste». Ούτε ότι η γνωστή ομαδούλα των «πολιτικών συντακτών» που ωρίμασε στο Γραφείο Τύπου της Ρηγίλλης επί Μητσοτάκη ανταποδίδει τώρα τις εξυπηρετήσεις του παρελθόντος. Θα σταθούμε επίσης επιφυλακτικοί στις πληροφορίες που λένε ότι αντιμέτωποι με το  ξεκαθάρισμα που επιχειρεί ο Σαμαράς   διάφοροι που παριστάνουν τους «καραμανλικούς» συμμαχούν με «ντορικούς» μπας και διασωθούν.
Αλλά βγάζει μάτι ρε παιδί μου, πια: Εξοντώστε τον Καραμανλή. Κι αφού τον εξοντώσετε και αναταράξουμε για τα καλά την παράταξη, μετά θα ασχοληθούμε ανενόχλητοι με τον Σαμαρά.
Το έχουμε ξαναπεί. Ο Καραμανλής είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός (που θυμόμαστε εμείς τουλάχιστον) που κτυπήθηκε τόσο και κυρίως με κτυπήματα κάτω από την ζώνη για ΠΟΛΙΤΙΚΟΎΣ ΛΟΓΟΥΣ. Γιατί βέβαια δεν βρήκαν στον Καραμανλή στενούς συνεργάτες που να διεκδικούν μίζα για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν (Λούβαρης). Ούτε εντεταλμένους τραπεζίτες (Κοσκωτάς). Ούτε καλαμπόκια, ούτε κοκκαλίνους, ούτε χρηματιστήρια, ούτε ολυμπιακούς αγώνες, ούτε πράσινα άλογα.
Βρήκαν όμως συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές που ενόχλησαν πολύ τους ίδιους και κυρίως του Συμμάχους τους:
ΟΧΙ στο Ανάν. ΟΧΙ στο μοίρασμα Αιγαίου. ΟΧΙ στο Μακεδονικό. Βέτο στα Σκόπια. Άνοιγμα στους Κινέζους. Ενεργειακή ανεξαρτησία. Αγωγός. (Θυμίζουμε: Απάντηση στην Καθημερινή για τον Καραμανλή)
Δυο τινά λοιπόν συμβαίνουν:

 Είτε πρέπει να τους έχει πειράξει πολύ για να τον μισούν τόσο και θέλουν στο όνομά του να εξαφανίσουν τις συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές που αναφέραμε προηγουμένως – φανταστείτε δηλαδή τι θα γινόταν αν δεν …βαριόταν ο Καραμανλής.
Είτε θέλουν να πιστεύουν πως  με σκάνδαλα, σκανδαλάκια και δίκες υπουργών, θα ξαναστήσουν ένα  «βρόμικο ’89» και θα κάνουν τον κόσμο να ξεχάσει. Φυσικά είναι μακρυά νυχτωμένοι, όπως γράφουμε και αλλού.
Πάμε παρακάτω. Η θέση μας για την κυβέρνηση Καραμανλή ήταν ξεκάθαρη από την εποχή της παντοδυναμίας της. Από τότε που τα ίδια δημοσιογραφικά παπαγαλάκια που τον βρίζουν σήμερα τον προσκυνούσαν τότε με αντάλλαγμα παχυλές κρατικές αποζημιώσεις για τα ίδια και τα αφεντικά τους.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διέψευσε με τον χειρότερο τρόπο όχι μόνο τους οπαδούς της αλλά (ακόμα χειρότερα) όλους εκείνους που σιχάθηκαν  το ΠΑΣΟΚ για όλα όσα έκανε επί μια εικοσαετία και την εμπιστεύτηκαν.
Και στο τέλος μας φόρτωσε και τον Γιώργο.
Συγχωροχάρτι λοιπόν στον Καραμανλή εμείς δεν δίνουμε. Και όπως έχουμε ξαναπεί συγχωροχάρτια  δίνει μόνο ο Πάπας.
Επειδή όμως ούτε λωτοφάγοι  είμαστε, ούτε έχουμε πάθει Άλτσχαϊμερ, για να μην θυμόμαστε, δεν κάνουμε ούτε συμψηφισμούς  με την δεξαμενή σκανδάλων που λέγεται «ΠΑΣΟΚ» και τα εξαπτέρυγα που την λιβανίζουν γύρωθε.
Το ΠΑΣΟΚ δεν δικαιούται να παριστάνει ούτε τον Αρχάγγελο της Κάθαρσης, ούτε τον Εισαγγελέα για τη ΝΔ.
Ας ζητήσει πρώτα συγνώμη δημοσίως για τα σκάνδαλα της Αγοράς του Αιώνα, του Κοσκωτά, του Καλαμποκιού, της Ζήμενς, του ΟΤΕ, της ΙΝΤΡΑΚΟΜ, του ποδοσφαίρου, των TOR κι ας έρθει μετά να μιλήσουμε. Δημοσίως και επωνύμως έτσι; Όχι με ανώνυμους λασπολόγους και υβριστές.
Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι να δεχθούμε ότι ο Καραμανλής είναι «ο άνθρωπος που πούλησε την Ελλάδα». Γιατί την Ελλάδα την πούλησαν εκείνοι που έφεραν το ΔΝΤ.
Όσο για εκείνους που θέλουν να παρερμηνεύουν κατά πως τους βολεύει τις δηλώσεις του Σαμαρά, η γνώμη μας είναι ότι καλά έκανε και είπε ότι θα αξιολογηθούν όλοι, «ακόμα και ο Καραμανλής». Φαντάζεστε να μην το έλεγε; Σήμερα οι ίδιες φυλλάδες που τον κατηγορούν ότι θα …διαγράψει τον Καραμανλή, θα έγραφαν ότι «καλύπτει τον Καραμανλή» και «είναι συνένοχος στην συγκάλυψη των σκανδάλων της Δεξιάς»;
Αμφιβάλλει κανείς; Όποιος αμφιβάλλει δεν έχει παρά να εξετάσει αν ο μηχανισμός που κτυπάει σήμερα τον Σαμαρά είναι ο ίδιος ακριβώς που κτυπούσε προηγουμένως και τον Καραμανλή. Με πρωταγωνιστές παρεπιδημούντες σε ξένες πρεσβείες που ενοχλούνται πολύ από τον διάχυτο αντιαμερικανισμό στην Ελλάδα.
Επί της ουσίας τώρα: Λίγες ημέρες μετά την εκλογή Σαμαρά είχαμε γράψει: «Οι παρθενογενέσεις σπανίζουν. Οι μεγαλύτερες ιστορικές αλλαγές, ακόμα και οι επαναστάσεις, εμπεριείχαν στοιχεία συνέχειας. Επομένως και η κατά Σαμαρά «δημοκρατική επανάσταση» θα πατήσει και σε υπάρχοντα «πάγια» της ΝΔ»
Σήμερα, πολύ περισσότερο από τότε επιβεβαιώνεται ότι το μόνο υπάρχον «πάγιο» που αξίζει τη ΝΔ είναι ο κόσμος, τα υπόλοιπα είναι αποσβεσμένα, ή ευτελή.
Ο Σαμαράς πρέπει λοιπόν να προχωρήσει γρήγορα στην ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της ΝΔ από την βάση– γιατί αυτός είναι ο πραγματικός στόχος της Επιτροπής Αξιολόγησης – ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ.
Αυτό είναι το κύριο καθήκον του μέχρι την ολοκλήρωση του Συνεδρίου. Γιατί πολιτικό λόγο έχει, πολιτική παράγει, ενιαίο και συγκροτημένο μηχανισμό να την περάσει στον κόσμο δεν διαθέτει.
Να ανοίξει τις πόρτες να μπουν νέα και άφθαρτα στελέχη μέσα.
Να βγει από τα γραφεία και να ξαναβρεί τον κόσμο που τον εμπιστεύεται.
Και να κρεμάσει στο γραφείο του την εικόνα του Καραμανλή για να θυμάται τα λάθη που δεν πρέπει να κάνει.
Οι εικόνες των υπολοίπων μπορούν να χαθούν στην μετακόμιση.

Σχόλια