Μαντέλης: «Πρόεδρε, σήμερα αισθάνθηκα να είμαι ο πιο δεξιός εδώ μέσα!».

Διαβάστε σε απόσπασμα άρθρου από το ΤΟ ΒΗΜΑ τι έγινε το 1998, επί κυβέρνησης Σημίτη. Δείτε πόσο ισχυρός ήταν ο Μαντέλης και πόσο "κολλητός" του Σημίτη.  

Δείτε την κάλυψη και την δυσαρέσκεια του Σημίτη για την μη υποστήριξη του Μαντέλη απ τα άλλα στελέχη: "Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Σημίτης είναι εντονότατα προβληματισμένος από το γεγονός ότι ο κ. Τ. Μαντέλης αφέθηκε μόνος του να διεκπεραιώσει μια κρίσιμη αντιπαράθεση χωρίς την παραμικρή σχεδόν πολιτική υποστήριξη από τα άλλα κορυφαία στελέχη του ΠαΣοΚ"

 Διαβάστε τι είπε ο Μαντέλης για το όλο θέμα και τις αντιδράσεις για το σχέδιο της Ολυμπιακής..

«Πρόεδρε, σήμερα αισθάνθηκα να είμαι ο πιο δεξιός εδώ μέσα!».

"Η οργή και τα σχέδια του κ. Σημίτη"

Ι. Κ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ | Κυριακή 12 Απριλίου 1998


Την άποψη ότι έγιναν σφάλματα χειρισμών γύρω από την υπόθεση της Ολυμπιακής Αεροπορίας συμμερίζεται, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης. Ο κ. Σημίτης δεν κρύβει την οργή του για την εξέλιξη των πραγμάτων και έχει σαφή συναίσθηση της εικόνας που έδωσε η κυβέρνησή του στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ο Πρωθυπουργός δεν θέλησε προς το παρόν να επιμερίσει ευθύνες και να καταλήξει σε οριστικά συμπεράσματα διότι, όπως λένε συνεργάτες, «θα έπρεπε να πέσουν κεφάλια εν θερμώ και αυτό θέλει να το αποφύγει».
Γι' αυτό τον λόγο άλλωστε ο κ. Σημίτης ζήτησε από το Υπουργικό Συμβούλιο, την Παρασκευή, να μην προχωρήσει σε συζήτηση για την Ολυμπιακή. Το θέμα ετέθη βεβαίως από τον κ. Ευ. Γιαννόπουλο και (κυρίως) την κυρία Βάσω Παπανδρέου αλλά ο κ. Σημίτης δεν άφησε τον κ. Τ. Μαντέλη να απαντήσει στην υπουργό Ανάπτυξης «για να μην ανοίξει η συζήτηση για την Ολυμπιακή».
Παρ' όλο που ο κ. Σημίτης έχει αποφύγει επιμελώς να κατονομάσει αιτίες και υπευθύνους για τη συνολική εικόνα που δημιουργήθηκε, συνομιλητές του αποκόμισαν την εντύπωση ότι εκτιμά κατ' αρχάς ως εσφαλμένη την απόφαση αναβολής της συζήτησης για μία εβδομάδα. «Αυτή η αναβολή»,«άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου...». Ο ίδιος ο κ. Σημίτης ομιλεί μεν για μια «τελικώς καλή συμφωνία», κυρίως όμως δεν δίνει σε καμία περίπτωση την αίσθηση ότι αποσείει τις ευθύνες του ή ότι αποστασιοποιείται από την τελική έκβαση της διαπραγμάτευσης. λένε στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού,
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Σημίτης είναι εντονότατα προβληματισμένος από το γεγονός ότι ο κ. Τ. Μαντέλης αφέθηκε μόνος του να διεκπεραιώσει μια κρίσιμη αντιπαράθεση χωρίς την παραμικρή σχεδόν πολιτική υποστήριξη από τα άλλα κορυφαία στελέχη του ΠαΣοΚ. 
Πόσο μάλλον που το σχέδιο για την Ολυμπιακή συζητήθηκε επί μακρόν σε συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής και όλοι τότε πλειοδότησαν στις προτάσεις που παρουσίασε ο υπουργός Μεταφορών. Σε σημείο που ο κ. Μαντέλης φέρεται να δήλωσε στο τέλος της συνεδρίασης στον Πρωθυπουργό: «Πρόεδρε, σήμερα αισθάνθηκα να είμαι ο πιο δεξιός εδώ μέσα!»...

Σχόλια

  1. Προσχεδιασμένες αποκαλύψεις και ελεγχόμενες "τιμωρίες" για την εκτόνωση του λαϊκού αισθήματος και για κάποια ικανοποίηση της τριμερούς. Είναι σίγουρο ότι έχει στηθεί ειδικό κονκλάβιο για την παραπλάνηση της κοινής γνώμης και των ευρωπαίων, στο κορυφαίο ζήτημα της κάθαρσης. Τα ίδια πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν τα χρόνια της ρεμούλας, είναι σήμερα στα κόμματα και στις επιτροπές. Είναι δυνατόν να επιδιώξουν κάθαρση; Eίναι δυνατόν να θιχτούν θεσμοί που εξυπηρετούν τεράστια συμφέροντα εντός και εκτός Ελλάδας; Διότι η ρεμούλα στην χώρα μας είναι θεσμός.
    Ιστορικά είναι διαπιστωμένο ότι οποιαδήποτε σοσιαλιστική έκφανση της δημόσιας ζωής, είναι στην πραγματικότητα ένας φερετζές στην θέση της μάσκας του ληστή. Εκτρέφει συμμορίες και κυκλώματα, κατεδαφίζει συστήματα αξιών, εξαχρειώνει τα πλήθη, και σε βάθος χρόνου οδηγεί την χώρα-θύμα, στην διάλυση. Η καταστροφή που έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου στην Ελλάδα ήταν καθοριστική, η σημιτική συνέχεια ήταν αποτέλεσμα της έκπτωσης της πολιτικής ηθικής του συνόλου του πολιτικού κόσμου αλλά και των επιγόνων τους. Στην πραγματικότητα, μετά τον Ανδρέα ο πολιτικός κόσμος στην Ελλάδα ήταν περισσότερο κόσμος μαφιόζων. Εντύπωση προκαλεί σήμερα η ευκολία με την οποία ο Μαντέλης ενήγαγε την Καθημερινή όταν αυτή φωτογράφιζε στο πρόσωπο του, τον Ρόκο.
    Σήμερα στην Ελλάδα διαγράφεται ο κίνδυνος να προσωποποιηθούν τα κόμματα γύρω από νονούς και να επιβάλλονται στον λαό με μεθόδους καμόρα. Ο πολιτικός λόγος εξατμίστηκε, η αξία του ακολουθεί τα ελληνικά ομόλογα. Εύχομαι να βγώ ψεύτης αλλά σύντομα θα μοιάζομε περισσότερο με Σικελία. Όσοι δεν είναι ενταγμένοι στην πολιτική συμμορία κάποιου νονού θα περιθωριοποιούνται μέχρις εξαφάνισης.
    Ο Α. Ρόκο βρέθηκε, οι, Αλ Καπόνε, Λάκι Λουτσιάνο, Φρανκ Κοστέλο, Βίτο Γκενοβέζε, Σάμι Γκραβάνο, Τζόζεφ Μπονάνο, Τζον Γκοτί κλπ κλπ, θα βρεθούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.