Τι έλεγε η Άντζελα Γκερέκου για τη φοροδιαφυγή;


Kεντρική προεκλογική ομιλία στην Κέρκυρα, 1-10-2009:
"Και κατά τη δική μου γνώμη, όλο αυτό το κακό ξεκίνησε από ένα και μόνο λόγο: από το ότι από την αρχή, δεν σεβάστηκαν απολύτως τίποτε!! Δεν σεβάστηκαν τους θεσμούς, δεν σεβάστηκαν τους Πολίτες, δεν σεβάστηκαν τις ίδιες τις θέσεις που τους είχαν εμπιστευθεί:
"Απενεργοποίησαν το ΣΔΟΕ με αποτέλεσμα σήμερα να τρέχουν και να μη φτάνουν για να εισπράξουν μερικούς φόρους."ΕΓΩ ΤΟΥΣ «ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣ» ΚΑΙ ΤΟΥΣ «ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ» ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΣΕΒΟΜΑΙ, ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ....«ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟΥ», ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ» - ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΩ ΕΤΣΙ!! ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΤΗΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΕΥΘΥΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

Πηγή: gerekou.gr

Επιπλέον, όμως υπάρχει και ένα είδος περίεργου «πολιτικού θράσους»… Μας ρωτάνε που θα βρούμε τα λεφτά για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Και για αρχή, καλό είναι να τους απαντήσει κανείς ότι θα τα βρούμε από εκεί που εσείς τα «καταληστέψατε» και τα «εξαφανίσατε» με το ρεκόρ-σκανδάλων που έχετε προκαλέσει. Τολμούν και ρωτάνε που θα βρούμε τα λεφτά??
Πηγή: gerekou.gr

Η μείωση των εισοδημάτων θα οδηγήσει σε περεταίρω ύφεση την αγορά, μείωση της ζήτησης, μείωση των δημοσίων εσόδων (ως αποτέλεσμα των εν δυνάμει μειωμένων προς είσπραξη φόρων) και κατά συνέπεια αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος. Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου για την οικονομία το οποίο βρίσκεται σε τελείως διαφορετική φιλοσοφική βάση από αυτό της ΝΔ, στοχεύει ακριβώς στην τόνωση της αγοράς με κυριότερα μέτρα : την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων, την αύξηση των πραγματικών εισοδημάτων με αυξήσεις που θα δοθούν πάνω από τον πληθωρισμό, την απαλλαγή μέρους των χρεών αυτών που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να τα εξυπηρετήσουν, τον αυστηρότερο έλεγχο του τραπεζικού συστήματος έτσι ώστε να επιτελέσει τον πραγματικό σκοπό του που δεν είναι άλλος από την παροχή ρευστότητας στην αγορά, με υγιή τρόπο και όχι την αποκλειστική παραγωγή κερδών εις όφελος πρωτίστως των Golden Boys, την αλλαγή των κριτηρίων ένταξης στον Τειρεσία καθώς και χρήσης αυτού από τις Τράπεζες και την παροχή κινήτρων προς τις ελληνικές επιχειρήσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας .
Επίσης το ΠΑΣΟΚ έχει ως βασικό στόχο έχει όχι μόνο την ανάπτυξη αλλά και την δίκαιη διανομή του παραγόμενου πλούτου που θα επιφέρει αυτή. Για το λόγο αυτό, ως αυριανή κυβέρνηση, με σκοπό την αναδιανομή του εισοδήματος προς όφελος των φτωχότερων κοινωνικών στρωμάτων, θα θεσπίσει μια ενιαία τιμαριθμοποιημένη προοδευτική φορολογική κλίμακα όπου θα εντάσσονται όλα τα εισοδήματα από όποια πηγή κι αν προέρχονται καταργώντας την ευεργετική αυτοτελή φορολόγηση των εισοδημάτων κάποιων κοινωνικών ομάδων, θα καταργήσει το ΕΤΑΚ επαναφέροντας το Φόρο Ακίνητης Μεγάλης Περιούσιας όπου από αυτόν δε θα εξαιρείται κανείς , θα επαναφέρει την κλίμακα στο φόρο κληρονομιάς διπλασιάζοντας όμως το αφορολόγητο όριο, ενώ θα ενισχύσει σημαντικά τους ελεγκτικούς μηχανισμούς προκειμένου να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικότερα η εισφοροδιαφυγή και η φοροδιαφυγή που προκαλούν σημαντικές κοινωνικές αδικίες καθώς και για να προστατευθεί ο έλληνας εργαζόμενος του οποίου η εργασιακή αποδυνάμωση των τελευταίων ετών απειλεί την κοινωνική συνοχή της χώρας μας.
Πηγή: gerekou.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/05/blog-post_139.html#ixzz0oGLsCOcS

Σχόλια