Μεταφορά των καταθέσεων των Αλβανών μεταναστών από την Ελλάδα στην Αλβανία

Τελικά η οικονομική κρίση που δοκιμάζει τη χώρας μας φαίνεται να τρομάζει ακόμα και τους μετανάστες που ζούν σε αυτή. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των αλβανικών εφημερίδων Τελεγκράφ και Γκαζέτα Σκιπτάρε, η Ένωση Αλβανικών Βιομηχανιών, Konfindustria καλεί με ανακοίνωση της, τους αλβανούς μετανάστες στην Ελλάδα να μεταφέρουν τις καταθέσεις τους από τις ελληνικές στις αλβανικές τράπεζες.
Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα των εφημερίδων, η Konfindustria επισημαίνει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες λόγω της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη παρατηρείται τάση μεταφοράς καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες στο εξωτερικό, με την Εθνική να αντιμετωπίζει μεγαλύτερο πρόβλημα, αφού ήταν και είναι η τράπεζα που εμπιστεύονται τις οικονομίες τους οι αλλοδαποί στην Ελλάδα.  
Όπως δηλώνει ο επικεφαλής της Konfindustria, Γκιέργκι Μπουτζούκου, το αλβανικό τραπεζικό σύστημα είναι ασφαλέστερο από το ελληνικό και προστατεύεται από την οικονομική και τραπεζική κρίση που δοκιμάζει την Ελλάδα.

Επισημαίνει δε ότι ο κίνδυνος για το αλβανικό τραπεζικό σύστημα είναι μικρός διότι ακόμα και οι ελληνικές θυγατρικές τράπεζες στην Αλβανία λειτουργούν υπό τους περιορισμούς που επιβάλει η αλβανική νομοθεσία.
Έχοντας αντιμετωπίσει μία τεράστια τραπεζική κρίση το 1996-1997 με την κατάρρευση των τραπεζών πυραμίδων, η κυβέρνηση της Αλβανίας έλαβε σειρά μέτρων για την προστασία του τραπεζικού συστήματος. Έτσι η αλβανική νομοθεσία απαγορεύει τη μεταφορά μεγάλων χρηματικών ποσών από τις αλβανικές θυγατρικές τράπεζες των ελληνικών τραπεζών στις ελληνικές μητρικές στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον επικεφαλή της Konfindustria, οι αλβανοί μετανάστες στην Ελλάδα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά τα κεφάλαια και τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει στο εξωτερικό στη χώρα τους, όπου οι ανάγκες είναι πλέον πια σημαντικές.
Aπό: Defence Net.

Σχόλια

  1. Την Ευρωπαϊκή κερδοσκοπία (5%-3%=2%)δεν την έχουν διαπιστώσει και χαίρονται για την συμφωνία, νομικά κατά των κερδοσκόπων ως Χώρα δεν έχουμε κινηθεί, καμμία κίνηση δεν έχει γίνει για να επιστρέψουν τα κεφάλαια που από λάθος χειρισμούς των κυβερνόντων βγήκαν στο εξωτερικό, το είδαμε και αυτό!!!!!
    Οι Αλβανικές Τράπεζες ασφαλέστερες των Ελληνικών !!!!!
    Μέχρι που θα φτάσει ο διασυρμός μας; Μάτια δεν έχουν για να βλέπουν τα λάθη τους; Ας κοιτάξουν στο διαδύκτιο για να προσγειωθούν.
    Από Πειραιώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.