Παρασκευή, 2 Απριλίου 2010

Αρον άρον σταύρωσον ή φορολόγησον ...


Πάει, χάλασε ο κόσμος. Πρωταπριλιά και Μεγάλη Πέμπτη!
Και τι να πιστέψεις; Τον σταυρώνουν ή δεν τον σταυρώνουν;
Τον φορολογούν ή πώς τον φορολογούν; Βάσει εισοδήματος τεκμαρτού ή λογιστικού;
Φορολογητέο στην πηγή ή στον ρου του ποταμού με ενδιάμεσες (φορο)διαφυγές από παραποτάμους; Τι να πιστέψεις! Αν μάλιστα έτυχε να έχεις διαβάσει και Ρίτσαρντ Ντόκινς (πρώτο αστέρι σήμερα στο αθεϊκό στερέωμα) αρχίζεις να υποψιάζεσαι: Οχι αν όλοι ή πόσοι τηγανιζόμαστε. Αλλά ποιοι τηγανίζονται σε σπορέλαιο από (ποιος τα θυμάται...) ουκρανικά ορυκτέλαια και ποιοι σε αγνό ελαιόλαδο με μηδέν οξέα.
Διότι όποιοι πιστεύουν ότι οι κολασμένοι τηγανίζονται όλοι στο ίδιο τηγάνι με το ίδιο λάδι, και ότι η κόλαση είναι φάμπρικα αταξικής τιμωρίας χωρίς λοιπές διακρίσεις, αυτοί αποκλείεται να κερδίσουν το κλειδί του (επίγειου) παράδεισου, λόγω αφέλειας ή γκαντεμιάς. Το ζητούμενο στη διάζευξη σταύρωσης ή φορολόγησης δεν είναι ποιοι αίρουν τον φορολογικό σταυρό στον ανήφορο του Γολγοθά, αλλά αν θα τους φορολογήσουν και τον σταυρό που σηκώνουν με κριτήριο, υψηλής ή χαμηλής φορολόγησης, την ποιότητα του ξύλου, και πόσον ΦΠΑ θα προσθέσουν στο κοκτέιλ holi and oxos.


Αλλο ζητούμενο είναι, αν και πότε θα αποφασίσουν στις Βρυξέλλες ν' ανοίξουν άλλη μια τρύπα στην ευρωζώνη, ώστε να μην πέφτει το παντελόνι στους αδύνατους. Ή αν στο εξής θα τους στέλνουν στο παλαιό, έμπειρο και ...έντιμο Διεθνές Νομισματικό ...Ραφείο που διαθέτει στοκ περισκελίδων πρετ-α-πορτέ δι' αδυνάτους. Αρκεί ο ενδιαφερόμενος να βάζει την τσόχα και τα ραφτικά και να είναι πρόθυμος, όποτε του ζητείται, να κρεμάται επί ξύλου και να επιδεικνύεται ως κατόρθωμα... γραμματειακής και φαρισαϊκής αλληλεγγύης. Αυτά, ευχόμενος σε όλες και όλους Ανά(σ)ταση, τουλάχιστον με χαμηλό ΦΠΑ.
ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΝΤΑΙΟΣ  enet

Από:  ρε που παμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.