Που το πάει ο κ. Καρατζαφέρης;;;


Πολλοί δεν μπορούν να αντιληφθούν που το πάει ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρης με τις συνεχείς πολιτικές κυβιστήσεις του. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν αυτός που ζητούσε επιτακτικά από τη Νέα Δημοκρατία να μην συναινέσει στην εκλογή του κ. Παπούλια στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και ήταν αυτός που τελικά τον ψήφισε. Ήταν αυτός που συγκέντρωνε υπογραφές για να γίνει δημοψήφισμα για τους λαθρομετανάστες και τελικά είναι αυτός που θα συζητήσει τα επί μέρους άρθρα, μαζί με το ΠΑΣΟΚ. Ήταν αυτός που.....
απειλούσε το ΠΑΣΟΚ για να μην λάβει σκληρά μέτρα εναντίον των χαμηλότερων εισοδηματικά στρωμάτων και τελικά είναι αυτός που συμφωνεί απόλυτα με τα σκληρά και αδιέξοδα μέτρα του ΠΑΣΟΚ, υπερασπιζόμενος τον κ. Παπανδρέου ως έναν μαχητή που δίνει μάχες στο εξωτερικό για τη σωτηρία της χώρας. Αλήθεια που το πάει;;





Η απάντηση είναι απλή και λέγεται πολιτική επιβίωση.
Αρχικά προσπάθησε να παρασύρει τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά σε ακραίες θέσεις σαν τις πιο πάνω για να φανεί ότι είναι ο άρχοντας στο δεξιό χώρο και ότι δήθεν σύρει τη Νέα Δημοκρατία, ώστε να της αποσπάσει εκλογική βάση. Όμως όταν κατάλαβε ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν «μασάει» βρέθηκε σε αδιέξοδο. Χάνοντας όλες τις πολιτικές κόντρες που προσπάθησε να κάνει με τη Νέα Δημοκρατία, φάνηκε ορατό πλέον το φάσμα της συρρίκνωσης. Τότε αποφάσισε να στραφεί και να εγκλωβίσει το ΠΑΣΟΚ.
Η προσωπική μας άποψη είναι ότι επιδιώκει αφενός πολιτική επιβίωση μέσω της δημοσιότητας και αφετέρου κάποια αποδοχή (έστω από μέρος του ΠΑΣΟΚ σ’ αυτή τη φάση) για να μείνει στο πολιτικό παιχνίδι. Έχει γίνει πιστεύουμε σε όλους αντιληπτό ότι η κρατικοδίαιτη άρχουσα τάξη που ελέγχει τα ΜΜΕ και τα υπόλοιπα μέσα προπαγάνδας, στηρίζει με κάθε τρόπο το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Παπανδρέου προκειμένου να μετακυλιστούν όλα τα οικονομικά βάρη στο λαό, αρκεί να μην χάσει η ίδια τα προνόμιά της και να μην απομακρυνθεί από τα Δημόσια Ταμεία. Επομένως κάθε βοήθεια σε αυτή την προσπάθεια της άρχουσας τάξης γίνεται αμέσως αποδεκτή και προβάλλεται από τα ΜΜΕ του καθεστώτος. Με τον τρόπο αυτό ο ΛΑΟΣ δεν απομονώνεται, αλλά μένει ζωντανός, αυτές τις δύσκολες πολιτικές και κοινωνικές ώρες μέσα στο πολιτικό παιχνίδι. Εξάλλου καλύτερα να σε κατηγορούν παρά να σε αγνοούν. Ταυτόχρονα επιχειρεί να αποσπάσει τη συμπάθεια του κόσμου του ΠΑΣΟΚ (ήδη ο Αλέξης Τσίπρας το επεσήμανε σήμερα με άλλο τρόπο στη Βουλή), σε μια προσπάθεια να αποκαθάρει το ακροδεξιό του προφίλ και ίσως στο μέλλον να επιχειρήσει να το φορέσει στη Νέα Δημοκρατία, την οποία τώρα καταγγέλλει προς τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ως ανεύθυνη, για να κόψει διαρροή ψήφων από το ΠΑΣΟΚ προς τη Νέα Δημοκρατία.
Αυτοί κατά τη γνώμη μας είναι οι βασικοί πολιτικοί στόχοι του κ. Καρατζαφέρη και του ΛΑΟΣ, γι’ αυτό και σιωπούν οι υπόλοιποι βουλευτές του. Εννοείται φυσικά πως αν στραβώσει κάπου η δουλειά, τότε ο κ. Καρατζαφέρης θα είναι ο πρώτος που θα εγκαταλείψει το βυθιζόμενο σκάφος και θα καταγγέλει το ΠΑΣΟΚ.
Όμως ο κ. Καρατζαφέρης, στην τωρινή του προσπάθεια κάνει δύο ολέθρια σφάλματα:
1) Αφήνει όλο το πεδίο ελεύθερο στη Νέα Δημοκρατία για να εμφανιστεί φιλολαϊκή και να ενδυναμωθεί στη συνείδηση του δοκιμαζόμενου λαού και
2) Μπορεί να είναι στην άκρα δεξιά, αλλά μέχρι τώρα, κέρδιζε κάποιες εντυπώσεις, ανάμεσα στις χαμηλότερες εισοδηματικά λαϊκές μάζες, εμφανιζόμενος ως φιλολαϊκός, κάτι που τώρα πλέον το αποβάλει οριστικά, αφού ταυτίζεται με τη σκληρή Νεοφιλελεύθερη πολιτική του ΠΑΣΟΚ που ταιριάζει φυσικά στην πολιτική ιδεολογία του κόμματός του.
Εννοείται πως η Νέα Δημοκρατία δεν πρέπει να ασχοληθεί καθόλου με τον κ. Καρατζαφέρη, κάτι που θα του δώσει κι άλλη δημοσιότητα, αλλά να ασχοληθεί αυστηρά με τη δική της οργάνωση και τις δικές της προτάσεις.
Εμείς όμως θα θέλαμε να ξέρουμε τι λέει για όλα αυτά ο κ. Βορίδης.

Σχόλια

  1. Δεν ξερετε?
    εξυπνα προσπαθει να ξεχαστουν οι πολιτικοι μκλεφτες
    γιατι αν απο το 1980 οι περιουσιες τους ελεγχουν πολλοι φιλοι του δε θα εχουν σπιτι....
    επειτα κοιτα να γευτει την αναπτυξη οταν αρχισει στη χωρα
    Γιατι ξερει πως η Ελλαδα ουτε πουλιετε βεβαια[σαχλες φυλλαδες τα γραφουν] ουτε θα χαθει
    μονο εμεις να γινουμε πιοπροσεκτικοι στα τερτιπια των πολιτικων
    να διεκδικουμε
    αυτοι οπως βλεπετε τα βρισκουν.
    βγητε μετα και σκοτωθητε γιατι σας ..οδηγουν σε τετοια...
    προσοχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.