Η χώρα μας πρέπει επιτέλους να κινηθεί σωστά και πρωθυπουργό θα βρούμε.

“Και όταν προεκλογικά έλεγα ότι «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε», το εννοούσα απόλυτα. Δεν είχα όμως ποτέ διανοηθεί ότι, η χώρα μας βρισκόταν τόσο εκτεθειμένη, τόσο ευάλωτη, τόσο απροστάτευτη. Δεν είχα ποτέ διανοηθεί ότι, η χώρα που μπήκε στην ΟΝΕ με το σπαθί της, που έβαλε την Κύπρο στην Ε.Ε., παρά τις δυσκολίες και τις αντιρρήσεις, που έγινε ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια, και πολιτικά και οικονομικά, που οργάνωσε τους καλύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα αντιμετώπιζε τόσο βαθιά καχυποψία, ανυποληψία, ακόμα και χλεύη, εταίρων, ακόμα και φίλων.

Σχόλιο: Αυτό το απόσπασμα από την ομιλία του Γ Παπανδρέου στο εθνικό συμβούλιο ΠΑΣΟΚ μας δείχνει τι έχει συμβεί στην χώρα. Ο πρωθυπουργός παραδέχεται ότι δεν είχε αντιληφτεί το πρόβλημα και δεν ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσει το μέγεθος του.
Με αυτή την φράση δίνεται εξήγηση στις καθυστερήσεις, στις δυστοκίες, στην έλλειψη σχεδιασμού και στην δημιουργία  προβλήματος αξιοπιστίας. Είναι προφανές τι συμβαίνει ότι όταν όλοι οι εταίροι σου σου λένε μετα τις εκλογές ότι έχεις πρόβλημα και εσύ δεν το έχεις αντιληφθεί.
Είναι προφανές και εξηγείται πλήρως το γιατί η χώρα μας  μετά τις εκλογές έγινε διεθνώς σούργελο και είναι προφανές το πως και το γιατί ανεβαίνουν τα sprend.  Είναι προφανές ότι αυτή η ανετοιμότητα μας έχει απήχηση στην παγκόσμια ισοτιμία του Ευρώ και ειναι φυσιολογικό να προκαλεί εχθρότητα στους πολίτες του Ευρώ που χάνουν. 



Ειναι πλέον κατανοητό το πως προκύπτει η ανάγκη στενής επιτήρησης, κηδεμονίας και αφαίρεσης του λόγου όπως ευγενικά επιχειρείται  τώρα τελευταία από τα ΜΜΕ. «Η σιωπή είναι χρυσός, κε Παπανδρέου», λέει η Wall Street Journal

Βεβαίως το blog δικαιώνεται πλήρως στα όσα έχει πει κατά καιρούς  αλλά και  εδώ:
Δεν νομίζω ότι πρέπει να ειπωθεί κάτι άλλο επ αυτού.
Σύντροφοι  ζούμε ιστορίες στιγμές. Ο οίκτος  και το προσωπικό  η κομματικό συμφέρον είναι περιτές πολυτέλειες. Ο πατριωτισμός των Ελλήνων και η Ιστορική υποχρέωση του ΠΑΣΟΚ είναι έναντι της χώρας. “Το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε για να υπηρετήσει την χώρα και τον Λαό”.
Στην βάση αυτή πρέπει να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και υπεράνω προσώπων Η χώρα πρέπει να κινηθεί εμπρός και να αποκτήσει πάλι την αξιοπιστία της. Το άρθρο “Μας έχει καταστρέψει και πρέπει να απομονωθεί για να σωθούμε πρέπει να αποτελέσει τον οδηγό και ο ίδιος ο πρόεδρος ως μέλος του ΠΑΣΟΚ  (για το συμφέρον του τόπου) πρέπει να διευκολύνει την χώρα μας στην νέα της  σελλίδα.

Η χώρα μας πρέπει επιτέλους να κινηθεί σωστά και πρωθυπουργό θα βρούμε.


Σχόλια