Συνάντηση υποψηφίου Προέδρου Ο.Ν.ΝΕ.Δ.., Ανδρέα Παπαμιμίκου με τον Πρόεδρο και εκπροσώπους της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος


Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας και μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Ανδρέας Παπαμιμίκος, συναντήθηκε εχθές με τον Πρόεδρο του και μέλη της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος που πρόσκεινται στην παράταξη «Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων».
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε συζήτηση για τις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στη χώρα μας και ειδικότερα στους νέους, για τα προβλήματα της γενιάς των εφτακοσίων ευρώ και για το σοβαρό πρόβλημα της ανεργίας των νέων.
Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος με την ολοκλήρωση της συνάντησης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“ Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, καθυστέρησε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Φόρτωνε τα λάθη μία στη Νέα Δημοκρατία και μία στους κερδοσκόπους. Όταν ο κ. Παπανδρέου αποφάσισε να λάβει μέτρα ακολούθησε τη λανθασμένη, δεδομένων των συγκυριών, πολιτική φοροεισπρακτικών μέτρων. Τα μέτρα της κυβέρνησης αναμένεται να αυξήσουν ακόμη περισσότερο την ανεργία και τον πληθωρισμό. Πνίγουν την αγορά. Θα μας βυθίσουν ακόμη περισσότερο στην ύφεση.
 
Η δική μας ιδεολογία, δείχνει μια άλλη κατεύθυνση. Προτείνουμε: μέτρα για τόνωση της οικονομίας, αναπτυξιακή στρατηγική, περικοπές στην κρατική σπατάλη, αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Ειδικά για τους νέους δεν κοιτάμε μόνο στο σήμερα αλλά και στο αύριο. Σήμερα, η οικονομική κρίση μας κόβει τα φτερά. Είμαστε, όμως, νέοι. Είμαστε δημιουργικοί. Έχουμε αξιοπρέπεια. Θέλουμε να δημιουργήσουμε το δικό μας μέλλον. Πιστεύουμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας. Δεν μπορεί κανένας να μας κόβει τα φτερά. Πρέπει, λοιπόν, στο πλαίσιο της διεκδίκησης μιας συνολικής εθνικής πολιτικής για τη νεολαία, να βάλουμε το ζήτημα της νεανικής επιχειρηματικότητας ως πρώτη προτεραιότητα, να διεκδικήσουμε: στοχευμένες δράσεις χρηματοδότησης της νεανικής επιχειρηματικότητας, μέσα από το ΕΣΠΑ, παροχή κινήτρων και στήριξης για νέους επιχειρηματίες και πολιτικές για την καλλιέργεια νοοτροπίας νεανικής επιχειρηματικότητας και στις επόμενες γενιές.”

Σχόλια