Σας ευχαριστούμε που είστε Πρωθυπουργός της χώρας...

Απόσπασμα από τα σημερινά Πρακτικά της Βουλής

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
....
Και χθες ο Πρωθυπουργός πήγε και είπε: «Αν δεν μας δώσετε βοήθεια, θα πάμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο». Τι είδους απειλή ήταν αυτή; Αλήθεια, το εννοείτε ότι θέλετε να κάνετε αυτό το έγκλημα; Εσείς λέγατε: «Θέλουμε να έχουμε γεμάτο το πιστόλι πάνω στο τραπέζι». Και χθες ο Πρωθυπουργός πήρε το πιστόλι και πυροβόλησε το πόδι του. Ήταν διαπραγματευτικό χαρτί αυτό; Έπεσε το Χρηματιστήριο, ανέβηκαν τα spread, ήρθε μετά, στις 4 η ώρα και είπε: «Δεν πάμε ούτε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο». 
....
Κοιτάξτε τώρα τι απάντησε ο κ. Παπακωνσταντίνου

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (Υπουργός Οικονομικών): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.
Αυτή η χώρα είναι τυχερή που έχει Πρωθυπουργό τον κ. Παπανδρέου. Και σε μία στιγμή που δίνει μια τεράστια μάχη στην Ευρώπη, το να έρχεστε εδώ και να λέτε χαριτωμένα ότι «πυροβόλησε το πόδι του», νομίζω ότι δεν αντιλαμβάνεστε - δεν θα έλεγα το κακό που κάνετε, γιατί ίσως τελικά να μην έχει πολύ μεγάλη σημασία- τη δυσκολία που έχει η χώρα, καθώς και την προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι μας με πρώτο τον κ. Γιώργο Παπανδρέου για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της χώρας, η οποία έχει χαθεί. 

Τι είναι αυτά που λέει ο ΥΠΟΙΚ, θα μας τρελάνει;

Όπως γράψαμε και σε πρόσφατο άρθρο Γιώργο μη φοβάσαι δεν θα μας μαλώσει ο δάσκαλος..... παρακαλούμε, εκλιπαρούμε αλλά και "εκβιάζουμε" !!!
Μετά μας προέκυψε το πιστόλι. Να πυροβολήσετε ποιον, να το κάνετε τι;
Tι να το κάνετε αφού δεν ξέρετε ούτε να το χρησιμοποιείτε, αλλά oύτε και "στόχο" έχετε.
Και ενώ γίνονται όλα αυτά και έχουμε περιέλθει σε μια κατάσταση "κωμικοτραγική", όπου τελικά παρά τα 1000 και 1 ταξίδια του πρωθυπουργού κανείς δεν μας στηρίζει, έρχεστε και μας λέτε τι;
Αυτή η χώρα είναι τυχερή που έχει Πρωθυπουργό τον κ. Παπανδρέου.

Γιατί κ. Παπακωνσταντίνου, χάρη μας κάνει ο κ. Πρωθυπουργός;
Aφού όμως όπως λέτε είμαστε τυχεροί που τον έχουμε Πρωθυπουργό, ας βρει τα λεφτά που είχαμε αλλά τα χάσαμε και αφήστε τα φίδια, τα μαχαίρια, τα πιστόλια και τα ποδήλατα......

Σχόλια