Ο δρόμος είναι ανοικτός...Τα σκυλιά όμως είναι δεμένα ;;;;

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΡΘΡΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ», «ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ»


Πριν από 189 χρόνια οι Έλληνες επαναστάτησαν και κέρδισαν την ελευθερία τους. Ένα ολόκληρο Έθνος ξεσηκώθηκε για να διεκδικήσει το βασικότερο δικαίωμά του, την ίδια του την υπόσταση.

Σήμερα είμαστε μια ανεξάρτητη και δημοκρατική χώρα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης. Η ανάγκη, όμως, για μια νέα επανάσταση, με άλλα μέσα, άλλους στόχους και άλλον εχθρό είναι και πάλι επίκαιρη και επιτακτική.
Η χώρα μας βρίσκεται πάλι σ’ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Τότε, το ζητούμενο ήταν η απελευθέρωσή μας από τον ζυγό, τον κατακτητή. Σήμερα, είναι η απελευθέρωσή μας από όσα μας οδήγησαν στο μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο που ζούμε, στη μεγαλύτερη κρίση της πρόσφατης Ιστορίας μας.
Η πράσινη ανάπτυξη, ο νέος εκλογικός νόμος, ο «Καλλικράτης», ο νέος φορολογικός νόμος, αλλά και ο αναπτυξιακός που ακολουθεί, όλες οι πρωτοβουλίες μας για την εμπέδωση της διαφάνειας, όπως η υποχρεωτική δημοσίευση των υπογραφών στο διαδίκτυο, είναι βήματα που συμβάλλουν αποφασιστικά προς αυτήν την κατεύθυνση... 

Σ’ αυτόν τον αγώνα, η σημερινή κυβέρνηση και εγώ μπήκαμε μπροστά. Είμαστε αποφασισμένοι να τον δώσουμε μέχρι τέλους. Και θα πετύχουμε.
Έχοντας δίπλα μας τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών. Γιατί αυτή τη μάχη τη δίνουμε όλοι μαζί. Γιατί όλοι πια καταλαβαίνουν ότι είναι μάχη επιβίωσης και συνάμα αναγέννησης της χώρας μας. Έχοντας, όμως, πλέον δίπλα μας και τους εταίρους μας στην ΕΕ.
Εδώ και έξι μήνες ξαναχτίσαμε την αξιοπιστία μας χάρη στις θυσίες του λαού μας, χάρη στις άοκνες προσπάθειες όλων μας να πιάσουν αυτές οι θυσίες τόπο, με αποτέλεσμα σήμερα να έχουμε πια πείσει ότι η Ελλάδα δεν επαιτούσε, αλλά διεκδικούσε τη σφυρηλάτηση μιας ισχυρής και αλληλέγγυας Ευρώπης, ώστε να μπει ένα τέλος στο όργιο της κερδοσκοπίας. Ώστε να μπορέσει η χώρα μας να δανειστεί απρόσκοπτα, να σταθεί στα πόδια της και να προχωρήσει στο μέλλον με ασφάλεια και σιγουριά.
Ο αγώνας μας όμως, δεν τελείωσε. Αντιθέτως, συνεχίζουμε στην ίδια πορεία που ξεκινήσαμε να χαράσσουμε για τη χώρα και ο αγώνας μας θα είναι διαρκής.
Αυτό είναι το χρέος μας απέναντι στην Ιστορία αλλά και τις επόμενες γενιές.

Ο δρόμος πλέον είναι ανοιχτός.
Θα παλέψουμε και θα τα καταφέρουμε.

Σχόλιο:
Θα τρίζουν τα κόκαλα των ηρώων της Ελληνικής επανάστασης του 21, με το άκουσμα της συνέντευξης του πρωθυπουργού.
Είναι ατυχής η συγκυρία, και ατυχέστερη η προσπάθεια "εκμετάλλευσης" της εθνικής παλιγγενεσίας, μια  τόσο σημαντική και σημαδιακή ημέρα για τη χώρα και ελληνισμό, για πολιτικά και προσωπικά οφέλη.
Μιλαέι ο κ.πρωθυπουργός για νέο εχθρό, νέο αγώνα, νέα επανάσταση και απελευθέρωση.
Από ποιούς, ποιος είναι ο εχθρός και πως θα τον πολεμήσετε ;
Mε την πράσινη ανάπτυξη που μοιάζει με ανέκδοτο, με το νέο φορολογικό που θεωρεί και κατατροπώνει τον εχθρό-Έλληνα φορολογούμενο;
Mε το φως παντού, όλα στο Internet, αλλά όπου μας συμφέρει;
Τι μας λέει ο κ. Πρωθυπουργός κάναμε την επανάσταση, τον πόλεμο, δώσαμε τη μάχη με τους ευρωπαίους, για να φέρουμε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη το ΔΝΤ !!
Δώσαμε τον αγώνα  "Ώστε να μπορέσει η χώρα μας να δανειστεί απρόσκοπτα"
Κλείνοντας είπε ο κ. πρωθυπουργός:
Ο δρόμος πλέον είναι ανοιχτός.

Θα παλέψουμε και θα τα καταφέρουμε.


Ο δρόμος είναι ανοικτός...
Τα σκυλιά όμως είναι δεμένα ;;;;

Σχόλια