Ανέξοδες διαβεβαιώσεις στήριξης και "φλέρτ" με το ΔΝΤ

Οι 16 υπουργοί Οικονομικών του Eurogrοup έστειλαν το μήνυμα στις αγορές ότι θα βοηθηθεί η Ελλάδα, «αν χρειαστεί». Οι λεπτομέρειες του σχεδίου παραπέμπονται στο συμβούλιο κορυφής σε δέκα ημέρες

H συνεδρίαση του Eurogroup τράβηξε σε μάκρος, η τελική ανακοίνωση ήταν μια διακήρυξη διαβεβαίωσης ότι η Ελλάδα θα στηριχτεί από τους εταίρους της Ευρωζώνης, αν χρειαστεί. Χωρίς όμως αναφορά σε συγκεκριμένα μέτρα. Ένα γενικό πολιτικό πλαίσιο χωρίς συγκεκριμένους αριθμούς. Το τεχνικό σκέλος ενός σχεδίου διάσωσης είναι στο τραπέζι, είπε ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. "Αυτό μας επιτρέπει να προχωρήσουμε συντονισμένα. Και να δράσουμε γρήγορα όταν παραστεί ανάγκη. Η πρόταση την οποία κάνουμε συνάδει πλήρως με όσα προβλέπουν οι συνθήκες και οι εθνικοί κανόνες", είπε ο κ. Γιούνκερ.  

Κοινή ανακοίνωση

Το χθεσινό συμβούλιο του Eurogroup εξέδωσε και κοινή ανακοίνωση κάτι που κάνει σπάνια. Σε αυτήν επαναλαμβάνεται η εκτίμηση ότι το "πρόγραμμα που ενέκρινε το ελληνικό κοινοβούλιο στις 5 Μαρτίου αρκεί για την επίτευξη του φετινού στόχου για το έλλειμμα, υπό τον όρο ότι θα εφαρμοστεί αποτελεσματικά, πλήρως και εμπρόθεσμα". Επίσης "το Eurogroup επιβεβαιώνει την υποχρέωση των χωρών της Ευρωζώνης να δράσουν αποφασιστικά και συντονισμένα, εάν παραστεί ανάγκη". Σημειώνεται ότι "ο στόχος δεν είναι να παράσχει τη χρηματοδότηση με το μέσο όρο του επιτοκίου στην Ευρωζώνη, αλλά να διαφυλάξει τη δημοσιονομική σταθερότητα της Ευρωζώνης ως συνόλου". Καταλήγει δε με την επισήμανση ότι "οι ελληνικές αρχές δεν έχουν ζητήσει οικονομική στήριξη".

Σχόλια:
Πολύ "φασαρία" για το τίποτα...
Σας αγαπάμε, σας συμπονούμε, καλά τα πάτε, άντε γειά και καλή τύχη.
Αυτό μας είπαν οι φίλοι μας εταίροι, παρά τις τυμπανοκρουσίες για τις επιτυχίες της κυβέρνησης.
Δείτε τώρα τι είπε χθές στην Ουγγαρία ο πρωθυπουργός:
«Η κρίση είναι ευκαιρία για την Ευρώπη να κάνει το επόμενο σοβαρό βήμα» είπε ο πρωθυπουργός.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι υπήρχαν επαφές με το ΔΝΤ και τα μέτρα που πήρε η ελληνική κυβέρνηση κινούνται στην λογική των μέτρων που θα υποδείκνυε το Ταμείο, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η Ευρώπη πρέπει να πάρει απόφαση, «θέλουμε άμεση απάντηση, χρειαζόμαστε υποστήριξη για να εφαρμόσουμε το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, πρέπει να μπορούμε να δανειζόμαστε με τους ίδιους όρους».
Μοιάζει σαν να εκλιπαρούμε την Ε.Ε και να φλερτάρουμε με το ΔΝΤ....


Σχόλια