Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010

H αυθάδεια των ενόχων


Γράφει “ο Περιπτεράς”
Με την βοήθεια των ΜΜΕ η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει την εξής γραμμή. Για όλα τα δεινά που έρχονται φταίει η παραποίηση των στοιχείων την περίοδο 2004 – 2008.
Μόνο ένα ον κατώτερης αντίληψης θα μπορούσε να χρησιμοποίηση ένα τέτοιο επιχείρημα.
Είναι σαν να λες για το θάνατο του θύματος δεν φταίει το χέρι του δολοφόνου που τράβηξε την σκανδάλη αλλά ο αστυνομικός που παραποίησε τα στοιχεία ώστε η ώρα θανάτου να δείχνει ότι ήταν αργότερα. Δεν υποστηρίζω τον αστυνόμο αλλά σίγουρα ο δολοφόνος είναι η αιτία που έχουμε πτώμα. Φυσικά θα ήθελα να ψάξω να δω αν κάποιος αστυνομικός βοήθησε τον δολοφόνο. Σίγουρα όμως δεν θα δημιουργούσα δικαστήριο για τον αστυνομικό που άλλαξε την ώρα του φόνου.
Το οξύμωρο σ’ολη την υπόθεση είναι ότι ο ίδιος ο δολοφόνος είναι που κατηγορεί τον αστυνομικό και τον φέρνει στο δικαστήριο που ο ίδιος έστησε.
Κάποτε δήμαρχος του Σικάγου που πήγε φυλακή είχε πει «έχω αξίες αλλά τις αλλάζω κάθε μέρα». Στην περίπτωση της εξεταστικής τα όρια της ηθικής δεν υφίστανται. 

Από: olympiada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.