Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2010

«Οι Έλληνες οργισμένοι με δημοσίευμα του Focus»


Οι ελληνικές αντιδράσεις μετά το προκλητικό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού FOCUS βρίσκονται στο επίκεντρο της σημερινής επισκόπησης του γερμανικού τύπου.

Στο επίκεντρο των σχολίων των γερμανικών εφημερίδων σήμερα, εκτός από την γενική απεργία, η δημοσιονομική κρίση στην Ελλάδα και οι ελληνικές αντιδράσεις μετά το προκλητικό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Focus.
Για την κρίση στην Ελλάδα μιλάει στην εφημερίδα Welt o Πέτρος Μάρκαρης, ενώ άρθρο του συντάκτη της 'Καθημερινής' Νίκου Κωνσταντάρα με τίτλο «Ο παρεξηγημένος Έλληνας», φιλοξενεί σήμερα η εφημερίδα Tageszeitung του Βερολίνου.
«Ελληνική εφημερίδα απαντά στην κριτική με αγκυλωτό σταυρό»


Αυτός είναι ο τίτλος σημερινού άρθρου στην ιστοσελίδα του περιοδικού Spiegel που αναφέρεται στο δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου με τίτλο «Οικονομικός ναζισμός απειλεί την Ευρώπη» και το οποίο συνοδεύει φωτομοντάζ του αγάλματος της θεάς Νίκης στο Βερολίνο να κρατά τον αγκυλωτό σταυρό. Το δημοσίευμα θεωρείται απάντηση σε προηγούμενο πρωτοσέλιδο του περιοδικού Focus που είχε τίτλο «Απατεώνες στην ευρωοικογένεια» με μια φωτογραφία-μοντάζ της Αφροδίτης της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία.
Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: «Το αρνητικό αυτό κλίμα ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία», παρατηρεί το Spiegel, «παίρνει και πολιτικές διαστάσεις, αφού ο πρόεδρος της ελληνικής Βουλής κ. Πετσάλνικος προτίθεται να διαμαρτυρηθεί στον Γερμανό πρέσβη στην Αθήνα. Ήδη την περασμένη εβδομάδα βουλευτές της αντιπολίτευσης είχαν επιτεθεί φραστικά στη Γερμανία με το επιχείρημα ότι ‘οι Γερμανοί δεν μπορούν να μας κατηγορούν, όταν δεν έχουν πληρώσει ακόμη αποζημιώσεις για τα θύματα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου’».
Στο ίδιο θέμα αναφέρεται σήμερα στην ηλεκτρονική της έκδοση και η εφημερίδα Bild με τον τίτλο: «Οι Έλληνες οργισμένοι με δημοσίευμα του Focus». Το άρθρο παραθέτει και τις δύο επίμαχες φωτογραφίες - μοντάζ και παρατηρεί μεταξύ άλλων ότι «μετά από μια σειρά επικριτικών άρθρων για την Ελλάδα, που κατέχει το ρεκόρ των χρεών, ο τύπος της Αθήνας αντεπιτίθεται».
Aπό: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.