Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2010

«Εκεί απέναντι κάθονται οι κλέφτες»


Εκτενές άρθρο για τη δημοσιονομική κρίση στην Ελλάδα, το πελατειακό σύστημα και τη φοροδιαφυγή φιλοξενεί σήμερα η εφημερίδα Frankfurter Rundschau. To άρθρο που φέρει τον τίτλο «Εκεί απέναντι κάθονται οι κλέφτες», μια φράση που δανείστηκε ο αρθρογράφος Γκερντ Χέλερ από συζήτηση συνταξιούχων απέναντι από τη Βουλή, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων θεωρεί τους πολιτικούς υπεύθυνους για τη σημερινή κατάσταση. Ο Παπανδρέου μπορεί να αισθάνεται τυχερός γιατί κυβερνά τη χώρα μόλις 5 μήνες και για τους περισσότερους Έλληνες δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στους αχρείους πολιτικούς. Ωστόσο ο Παπανδρέου είναι στην πραγματικότητα μέρος του προβλήματος. Ανήκει σε μια από τις μεγάλες πολιτικές οικογένειες που διαδέχονται η μια την άλλη στην εξουσία τις τελευταίες δεκαετίες και οι οποίες έστησαν ένα πυκνό δίκτυο πελατειακών σχέσεων, εξυπηρετήσεων και εξαρτήσεων. Ο νεποτισμός και η διαφθορά παραλύουν τη χώρα. Πραγματικός στόχος αυτού του συστήματος είναι η εκμετάλλευση του κράτους.

«Το ότι ο Παπανδρέου θέλει να σώσει τώρα τη χώρα έχει μια δόση ειρωνείας, καθώς ο πατέρας του, ο Ανδρέας, ήταν αυτός που μοίραζε ασύστολα εκλογικά δώρα βάζοντας έτσι τη χώρα για τα καλά στον φαύλο κύκλο των χρεών, τον οποίο προσπαθεί να σταματήσει τώρα ο γιος του.

Aπό: Deutshe Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.