"Πόλεμο στη διαφθορά"... για άλλη μια φορά !!!

 

 

 

 

 

 


Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας εξακολουθεί να κεντρίζει το ενδιαφέρον του γερμανόφωνου τύπου ενώ η κυριακάτικη Die Welt φιλοξενεί ολοσέλιδη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

«Η Ελλάδα κηρύσσει τον πόλεμο στη διαφθορά», είναι ο τίτλος ολοσέλιδης συνέντευξης που παραχώρησε ο υπ. Οικονομικών Γιώργος Παπακωvσταντίνου στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Die Welt. Ο κ. Παπακωνσταντίνου απαντά πως οι μεταρρυθμίσεις για την εξυγίανση του δημόσιου τομέα δεν γίνονται με τόσο αργούς ρυθμούς όπως καταλογίζουν στην κυβέρνηση και πως η Ελλάδα τολμά μεταρρυθμίσεις που κανείς μέχρι σήμερα δεν τόλμησε.
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών επισημαίνει πως αν χρειαστεί θα ληφθούν και άλλα επιπρόσθετα μέτρα, υπογραμμίζει όμως ότι το πρόβλημα δεν περιορίζεται στην Ελλάδα. Πρόκειται για τις επιθέσεις με προϊόντα υψηλού ρίσκου και τις επιθέσεις των κερδοσκόπων στην Ευρωζώνη.
 Η εφημερίδα επισημαίνει ότι ούτως ή άλλως αυτή τη στιγμή κανένας επενδυτής, ο οποίος είχε αγοράσει ελληνικά ομόλογα και τώρα έμαθε πως η Ελλάδα αλλοίωνε τα στατιστικά της, δεν θα αγόραζε πλέον ελληνικά προϊόντα. Ο κ. Παπακωνσταντίνου παραδέχεται πως υπάρχει πρόβλημα αξιοπιστίας και πως η ΕΕ γνωρίζει πλέον ολόκληρη την αλήθεια ενώ συμπληρώνει ότι δεν υπάρχουν άλλα κρυμμένα στοιχεία.
Στην ερώτηση της Welt, εάν υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να ζητήσει τη βοήθεια του ΔΝΤ και εάν η υπόδειξη του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν στον Γιώργο Παπανδρέου να ζητήσει τη βοήθειά του ήταν κατόπιν παράκλησης του Έλληνα πρωθυπουργού, ώστε να προετοιμαστεί η ελληνική κοινή γνώμη, ο κ. Παπακωσταντίνου απαντά πως όχι. «Αλλά κάθε υπεύθυνος πρωθυπουργός ή υπ. Οικονομικών»,«θα πρέπει να κρατάει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα». Τέλος στην υπόδειξη της εφημερίδας η Ελλάδα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, να φτιάξει άλλο νόμισμα και να το υποτιμήσει, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου απαντάει κατηγορηματικά ότι «δεν υπάρχει έξοδος από την Ευρωζώνη. Κανένας δεν εγκαταλείπει την Ευρωζώνη. Κανένας. Όταν μια φορά είσαι μέσα είσαι πάντα μέσα».  συμπληρώνει,

Σχόλια:

Άντε πάλι τα ίδια...
Η βουλιάζουμε ή αλλάζουμε, απωλέσαμε μέρος της εθνικής κυριαρχίας αλλά θα τα πάρουμε πίσω, η Ελλάδα κάτω από επίθεση κερδοσκόπων, η Ελλάδα εν κινδύνω, η Ελλάδα κηρύσσει τον πόλεμο στη διαφθορά...
Αυτά που διαβάζετε δεν είναι δηλώσεις πολεμικών ανταποκριτών ή πρωτοσέλιδα κακοπροαίρετων και ανθελληνικών εφημερίδων.
Είναι δηλώσεις δημόσιες του πρωθυπουργού και του υπουργού οικονομικών.
Από δηλώσεις, συνεντεύξεις και ταξιδάκια καλά πάμε...
Πόλεμο στη διαφθορά, κάντε τον ποιός σας εμποδίζει, τι σας σταματάει;;
Κοιτάξτε να δείτε τι θα κάνετε με τις δηλώσεις του Μανώλη Κοντοπυράκη, πρώην Γενικού Γραμματέα της Στατιστικής Υπηρεσίας, σχετικά με τους χειρισμούς στο θέμα του ελλείμματος !!!
Κάντε καμιά δουλειά, δραστηριοποιηθείτε, πάρτε μέτρα και επιτέλους δουλέψτε, παράγετε έργο.
Κηρύξτε τον "πόλεμο" ανάτασης και τόνωσης της οικονομίας και αφήστε επιτέλους τον "πόλεμο¨ των δηλώσεων, που δεν οδηγούν πουθενά και δεν προσφέρουν τίποτα.

Σχόλια