Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010

Εκλογές ΟΝΝΕΔ

Από όσο μπορώ να καταλάβω από σχόλια και αναρτήσεις που έχουν πέσει στην αντίληψη μου τις τελευταίες μέρες  με αφορμή τις επικείμενες εκλογές προέδρου της ΟΝΝΕΔ,  κανένας δεν θέλει και δεν επιδιώκει να ασχοληθεί με την παραγωγή πολιτικής. Με την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων για την αναδιάρθρωση και αναγέννηση της περιθωριοποιημένης μέχρι και σήμερα ΟΝΝΕΔ.
Ο Ανδρέας Παπαμίμικος έχει επιλέξει να μην ασχοληθεί με τους τόνους λάσπης που βάλλονται εναντίον του τόσο καιρό, αλλά να μιλήσει πολιτικά. Με συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις για ριζοσπαστικές αλλαγές στη νεολαία μας. Αλλαγές που μπορούν να καταστήσουν την ΟΝΝΕΔ και πάλι ενεργή, δραστήρια και παρεμβατική. Μια πολιτική νεολαία που θα έχει λόγο ύπαρξης.

Ήταν ο πρώτος που αγωνίστηκε και υποστήριξε την αλλαγή στην διαδικασία εκλογής προέδρου και το άνοιγμα στη κοινωνία με εκλογή προέδρου από όλους τους νέους της Ελλάδας από 18 έως 32 ετών. Η ΟΝΝΕΔ έκανε ένα βήμα προς τη Δημοκρατία.
Είναι ο πρώτος που έχει δηλώσει και υποστηρίξει επίσημα την αναγκαιότητα οικονομικής διαφάνειας και λογοδοσίας των οργανώσεων. Μια ΟΝΝΕΔ με νομική προσωπικότητα, με Αριθμό Φορολογικού Μητρώου που θα δίνει λόγο σε όλους τους ΟΝΝΕΔίτες για την χρηστή οικονομική της διαχείριση.
Είναι ο πρώτος που έχει δημοσιοποιήσει συγκεκριμένη πρόταση για ζητήματα που απασχολούν πολλούς από εμάς τους νέους, όπως είναι το ζήτημα των συμβασιούχων Stage.
Είναι ο πρώτος που δεν δίστασε να μιλήσει ακόμη και για το άσυλο, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στο ΕΜΠ της Αθήνας και στο Α.Π.Θ. της Θεσσαλονίκης.
Επιλέγει να μην ασχοληθεί με μικροπολιτικές σκοπιμότητες, προσωπικές κόντρες και ίντριγκες του παρελθόντος με κανέναν.
Το μόνο που έχει να προβάλλει είναι πολιτική και όχι ανακύκλωση της λάσπης.
Προτάσεις για μια Νέα και Δυνατή ΟΝΝΕΔ, με βάση τις οποίες μπορεί ο κάθε ΟΝΝΕΔίτης της χώρας να τον αξιολογήσει και να τον κρίνει στις 18 Απριλίου.
Σε όλα αυτά που του καταλογίζουν απαντά με τόνωση της δημοκρατικότητας και με αύξηση της συμμετοχικότητας από όλους τους νέους.
Εάν θέλετε να συνεχίσετε να αναλώνεστε στη λάσπη είναι δική σας επιλογή για το μέλλον αυτής της ιστορικής οργάνωσης...

Αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.