Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010

Έλλειψη προσβασιμότητας σε δημόσια κτίρια.

Το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης πραγματοποίησε ελέγχους σε δημόσια κτίρια στην Καλαμάτα, τη Σπάρτη, το Ναύπλιο και την Τρίπολη, όπου διαπιστώθηκε η ανεπάρκεια των υποδομών πρόσβασης για τους πολίτες με αναπηρία.
Οι εκθέσεις των ελεγκτών αναφέρουν ότι δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση της πλήρους προσβασιμότητας στην πλειοψηφία των ελεγχομένων υπηρεσιών, ενώ δεν φαίνεται να έχουν ενταχθεί τέτοιου είδους ενέργειες στον προγραμματισμό των τεχνικών έργων των υπηρεσιών.
Σε πολλές περιπτώσεις, οι δημόσιες υπηρεσίες είναι κατακερματισμένες και στεγάζονται σε παλαιά κτίρια, όπου δεν είναι εύκολο να γίνουν παρεμβάσεις ή το κόστος κατασκευής υποδομών προσβασιμότητας είναι αυξημένο.
Προβλήματα διαπιστώνονται και όσον αφορά στη στελέχωση και εκπαίδευση του προσωπικού στις υπηρεσιακές μονάδες Διευκόλυνσης Προσβασιμότητας ΑμεΑ, που είναι υπεύθυνες για τον έλεγχο και την καταγραφή των ζητημάτων προσβασιμότητας.
Σημειώνεται πως θα συνεχιστούν οι αυστηροί έλεγχοι σε όλσες τις δημόσιες υπηρεσίες με σκοπό την εξασφάλιση της προσβασιμότητας.

Από: i-diadromi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.