Στην Καβάλα ο Μιχάλης Γιαννάκης.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, έκανε την ακόλουθη δήλώση:
«Μαζί με το συνάδελφο, βουλευτή Καβάλας κ. Ν. Παναγιωτόπουλο, συναντηθήκαμε, χθες, με εκπροσώπους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και το Δήμαρχο Καβάλας. Οι συναντήσεις έγιναν στο πλαίσιο προγραμματισμένων επισκέψεων σε νομούς ενεργειακού ενδιαφέροντος.
Ενημερωθήκαμε για τα προβλήματα και τις προοπτικές ανάπτυξης της Περιφέρειας και του Δήμου. Στο επίκεντρο των συζητήσεών μας τέθηκαν τοπικά ζητήματα, που σχετίζονται με τη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων και τη λειτουργία της Εταιρείας Kavala Oil , που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Επισκεφτήκαμε, άλλωστε, και τις εγκαταστάσεις των δύο εταιρειών και ανταλλάξαμε απόψεις με τους εργαζομένους των δύο επιχειρήσεων.
Θέλω να υπογραμμίσω ότι σημασία για τους εργαζόμενους της Β.Φ.Λ. έχει η ανάπτυξη της εταιρείας και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Από την άλλη, η όποια ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της θα πρέπει να γίνεται με κύριο γνώμονα το σεβασμό του περιβάλλοντος.
Σε ό,τι αφορά την εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου στην περιοχή του Ν. Καβάλας είναι απαραίτητο, ως Πολιτεία, να επενδύσουμε στην επιχειρηματικότητα, που βασίζεται σε συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία δεκαετιών, όπως έκαναν οι εργαζόμενοι της Kavala Oil . 
Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση οφείλει να προβεί στη δημιουργία του Φορέα Ερευνών Υδρογονανθράκων και να αναλάβει τις κατάλληλες πρωτοβουλίες, που ξεκίνησε η Ν.Δ., από τον Ιούνιο του 2009, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την υγιή ανάπτυξη εταιρειών, που έχουν ιδιαίτερη σημασία για τις τοπικές κοινωνίες και την Εθνική Οικονομία».

Σχόλια