Καλή η Στατιστική αλλά "ακριβή".....

 

Δεν ήταν "λέει" αξιόπιστη η Γενική Γραμματεία Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος (Γ.Γ. Ε.Σ.Υ.Ε.), καθώς και το Εθνικό Συμβούλιο Στατιστικής.

 Στο πλαίσιο αυτό το ΠΑΣΟΚ προωθεί την δημιουργία Ελληνικού Στατιστικού Σύστηματος (ΕΛ.Σ.Σ.) με την σύσταση της Ελληνικής Στατιστικής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) ως Ανεξάρτητης Αρχής.

Παρακάτω παρατίθεται απόσπασμα του σχετικού σχεδίου νόμου «Ελληνικό Στατιστικό Σύστημα (ΕΛ.Σ.Σ.). Σύσταση της Ελληνικής Στατιστικής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) ως Ανεξάρτητης Αρχής»



δ. Μεταφέρονται στον προϋπολογισμό της ΕΛ.ΣΤΑΤ, οι δαπάνες λειτουργίας της Γ.Γ. Ε.Σ.Υ.Ε. που προβλέπονται στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Οικονομικών.
ε. Συνεχίζονται στο όνομα της ΕΛ.ΣΤΑΤ. εκκρεμείς δίκες του Ελληνικού Δημοσίου αναφορικά με θέματα της Γ.Γ. Ε.Σ.Υ.Ε.
στ. Η ΕΛ.ΣΤΑΤ. απολαμβάνει όλων των ουσιαστικών και δικονομικών προνομίων του Ελληνικού Δημοσίου.(άρθρο 21)
10. Καταργείται η Γενική Γραμματεία Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος (Γ.Γ. Ε.Σ.Υ.Ε.), καθώς και το Εθνικό Συμβούλιο Στατιστικής. Όλες οι αρμοδιότητες της Γ.Γ. Ε.Σ.Υ.Ε. ασκούνται εφεξής από την ΕΛ.ΣΤΑΤ.(άρθρο 22)
Από τις διατάξεις του προτεινόμενου νομοσχεδίου προκαλούνται επί του Κρατικού Προϋπολογισμού τα ακόλουθα οικονομικά αποτελέσματα:
1. Ετήσια δαπάνη ποσού 486.500 ευρώ περίπου, που αναλύεται ως εξής:
- 450.000 ευρώ, από τη σύσταση δέκα (10) θέσεων ειδικού επιστημονικού προσωπικού στην ΕΛ.ΣΤΑΤ.(άρθρο 20 παρ. 3)
- 23.500 ευρώ, από τη σύσταση μίας (1) θέσης νομικού συμβούλου. (άρθρο 20 παρ. 4)
- 13.000 ευρώ, από την αντιμετώπιση των λειτουργικών εξόδων της συνιστώμενης μονάδας Ερευνών και Μελετών στην ΕΛ.ΣΤΑΤ.. (άρθρο 20 παρ. 2)
2. Ετήσια δαπάνη, από την καταβολή πάσης φύσεως αποδοχών στον Πρόεδρο, καθώς και αποζημίωσης στον Αντιπρόεδρο, τα μέλη και τον γραμματέα της ΕΛ.ΣΤΑΤ.,
το ύψος των οποίων εξαρτάται από την έκδοση της σχετικής απόφασης. Εκτιμάται πάντως στο ποσό των 62.000 ευρώ περίπου. (άρθρα 15 παρ. 4)
3. Εφάπαξ δαπάνη ποσού 15.000 ευρώ περίπου από την προμήθεια του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού για τη λειτουργία της μονάδας Ερευνών και Μελετών, (άρθρο 20 παρ. 2).....

Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2010
Η Γενική Διευθύντρια
Βιολέττα Καρατσάνη – Κονίδα

Σχόλιο:
Καταργείται λοιπόν η Γενική Γραμματεία Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος (Γ.Γ. Ε.Σ.Υ.Ε.), καθώς και το Εθνικό Συμβούλιο Στατιστικής, από την ΕΛ.ΣΤΑΤ .
Καλά μέχρι εδώ, κοιτάξτε όμως και τα ωραία τώρα.
Αυτή η αλλαγή και η στροφή στην ανεξαρτησία της στατιστικής, θα μας στοιχίζει  485.000 ευρώ παραπάνω τον χρόνο.
Γιατί, θα πρέπει εν μέσω οικονομικής κρίσης να δημιουργούμε νέα σώματα όπως : ΕΛΑΣ τύπου FBI ( περίπου 100 νέες προσλήψεις ), ΕΛ.ΣΤΑΤ, κρατικός φορέας διαχείρισης υδρογονανθράκων, κλπ ???
Γιατί θα πρέπει να γίνουν όλες αυτές οι αλλαγές και μάλιστα ΟΧΙ ανέξοδα ;;
Μήπως για να βολευτούν οι ημέτεροι και τα πράσινα "Golden Boys" ;;

      Καλή η Στατιστική Επιστήμη φίλοι μου αλλά στην Ελλάδα είναι "ακριβή" !!!!

Σχόλια