Ιδού ποιος είναι ο συκοφάντης της Ελλάδος όπως λέει και η Λαγκαρντ

Λαγκάρντ: «Έλλειψη πειθαρχίας» επέδειξε η Ελλάδα
Η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε σήμερα ότι η Ελλάδα επέδειξε σαφώς έλλειψη πειθαρχίας, γεγονός που επέφερε την απώλεια της αξιοπιστίας της, σε συνέντευξή της στο αυστραλιανό δίκτυο SBS TV.

«Η ευρωζώνη ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια στη βάση της πεποίθησης ότι δεν θα υπήρχε ανάγκη να προστρέξουμε σε βοήθεια της μιας ή της άλλης χώρας, επειδή όλοι έπρεπε να παίζουν σύμφωνα με τους ίδιους κανόνες και να τηρούν την ίδια πειθαρχία», δήλωσε η υπουργός στη συνέντευξη αυτή που θα μεταδοθεί την Κυριακή.

«Στην περίπτωση της Ελλάδας, υπήρξε σαφώς μια έλλειψη πειθαρχίας. Ως αποτέλεσμα, αυτό επέφερε (για τη χώρα) μια απώλεια αξιοπιστίας, πράγμα που παραδέχθηκε ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός (Γιώργος Παπανδρέου)», συνέχισε η Λαγκάρντ.

Η υπουργός τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα δεν θα εγκαταλειφθεί. «Στο παρελθόν, η Ελλάδα βεβαίωνε ότι μπορεί να δαπανά λιγότερα και να κερδίζει περισσότερα», δήλωσε. «Πρέπει τώρα να αποδείξει ότι μπορεί να το κάνει και τότε, τα μέλη της ζώνης του ευρώ θα είναι έτοιμα να την βοηθήσουν, αν αυτό είναι απαραίτητο», πρόσθεσε η Λαγκάρντ.
kathimerini.gr 
Από : ΔΕΞΙ ΕΞΤΡΕΜ

Σχόλια