Θράσος και Επιλεκτική μνήμη έχει το ΠΑΣΟΚ !!!

Κατατέθηκε στη Βουλή από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ (πλην των μελών της κυβέρνησης και του προέδρου της Βουλής) η πρόταση για σύσταση εξεταστικής Επιτροπής για την διερεύνηση της υπόθεσης των τροποποιημένων δημοσιονομικών στοιχείων κατά την περίοδο 2004-2009. Στο δεκασέλιδο κείμενο της πρότασης τονίζεται - μεταξύ άλλων - ότι οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ειδικά η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) κατά την περίοδο 2004-2009, εκδήλωσαν έντονη ανησυχία για τον τρόπο παραγωγής και δημοσιοποίησης των δημοσιονομικών στοιχείων (έλλειμμα και χρέος) και για το λόγο αυτό η Eurostat πραγματοποίησε 10 επισκέψεις στη χώρα. «Η Ελλάδα, είναι η μόνη χώρα στην οποία η Eurostat έχει πραγματοποιήσει τέτοιες επισκέψεις» προσθέτει.
Επισημαίνεται ότι μετά τη διαδικασία της «απογραφής» και παρά τις μεθοδολογικές αναντιστοιχίες με τους κανόνες της Eurostat στην καταγραφή συγκεκριμένων στοιχείων που οδήγησαν σε διόγκωση των ελλειμμάτων των προηγούμενων περιόδων, όπως η καταγραφή των αμυντικών δαπανών, τα στοιχεία αυτά έγιναν αποδεκτά από τις Ευρωπαϊκές αρχές.
 Ο Μ. Κεφαλογιάννης
«Είναι απαράδεκτο να διασαλεύεται η εθνική συνεννόηση για τα θέματα της Οικονομίας σε μια δύσκολη περίοδο, διχάζοντας τον λαό και καταθέτοντας μία πρόταση για την περίοδο 2004-2009».
Αφού σημείωσε «αν το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται να πάμε από το 1981», διερωτήθηκε «θα καταθέσει την πρόταση, θα την συζητήσει κιόλας;». Ο κ. Κεφαλογιάννης επισήμανε ακόμη ότι η πρόταση για την εξεταστική για τα δημοσιονομικά κατατίθεται για λόγους επικοινωνίας.
«Ας ξεκαθαρίσει την θέση της η κυβέρνηση για την μονιμότητα και ας φέρει πρόταση για Εξεταστική από το 1981» κάλεσε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και κατέληξε: «Θα έχει πάρα πολλά για να απολογηθεί».
 Σχόλιο:
Καλά έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν στο ΠΑΣΟΚ;
Eδώ βόα το σύμπαν, ο διεθνής τύπος εδώ και 2 μήνες γράφει ακατάπαυστα για τα κατορθώματα του ΠΑΣΟΚ και του Σημίτη.
Ενδεικτικά αναφέρουμε αποσπάσματα σχετικών άρθρων μας, απο δημοσιέυσεις του ξένου τύπου:

"Λάθος η ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη"               

"Ένα λάθος" χαρακτηρίζει την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη ο Χανς Άιχελ "Εκ των υστέρων μπορεί να πει κανείς ότι επρόκειτο για λάθος καθώς τα στατιστικά στοιχεία δεν ήταν σωστά", λέει ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Χανς Άιχελ σε δηλώσεις του προς την ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού Focus. 

"Το 2001 κατάφεραν να μπουν στην Ευρωζώνη με εσφαλμένα στατιστικά στοιχεία"                                                                                                                

«Οι Έλληνες μας εξαπατούν συστηματικά», αναφέρει το δημοσίευμα. «Το 2001 κατάφεραν να μπουν στην Ευρωζώνη με εσφαλμένα στατιστικά στοιχεία. Η Κομισιόν εξέφρασε την αγανάκτησή της, αλλά οι Έλληνες συνέχισαν, σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Μία Ελληνίδα πίσω από την συμφωνία με την "Goldman Sachs"..                            

 

Addy Loudiadis: The woman behind Greece's debt deal                                               The architect of Goldman Sachs's controversial 2001 trade with the Greek Government is a top executive in the bank's London office with a yen for yoga and a command of Greek

 Το 2001 το δάνειο λεγόταν αγορά συναλλαγματικών αποθεμάτων !!!!                     

Οι New York Times υποστηρίζουν ότι η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs βοήθησε για πολλά χρόνια την Ελλάδα να αποκρύψει τα στοιχεία που αφορούσαν το χρέος της. Υπάρχουν στοιχεία που καταδεικνύουν ότι η Wall Street βοήθησε την Αθήνα να παρακάμψει τα κριτήρια ένταξης στην ΟΝΕ, αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.Συγκεκριμένα επισημαίνεται ότι το 2001, λίγο μετά από την απόφαση για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ, η Goldman Sachs δάνεισε στην Αθήνα πολλά δισεκατομμύρια δολάρια, χωρίς αυτό να δημοσιοποιηθεί. Η συναλλαγή κατεγράφη ως αγορά συναλλαγματικών αποθεμάτων και όχι ως δάνειο. 

Εξηγήσεις μέχρι τέλος Φεβρουαρίου ζητάει η Ε.Ε !!                                              

The EU Commission said it was asking Greece to explain reports in the U.S. and German press that it engaged some years ago in derivatives deals with U.S. investment banks to cut its deficit and debt figures.

Μετά από όλα αυτά το ΠΑΣΟΚ, έχει το Θράσος να  προτείνει σύσταση εξεταστικής Επιτροπής για την διερεύνηση της υπόθεσης των τροποποιημένων δημοσιονομικών στοιχείων κατά την περίοδο 2004-2009.

ΕΛΕΟΣ και ΝΤΡΟΠΗ.

Αυτό αποδεικνύει περίτρανα και επιβεβαιώνει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει θράσος και επιλεκτική μνήμη

 

Σχόλια

  1. Εφόσον όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν ότι η ιστορία με τα μαγειρέματα τρέχει τουλάχιστον 10 χρόνια (προσωπική μου εκτίμηση τουλάχιστον 15 – από το 1995 και μετά που προσπαθούσαμε να πιάσουμε τα 3 κριτήρια του Μάαστριχτ ) γιατί αντιδρά το πασόκ;
    Θέλουν διαφάνεια Ναί ή Όχι;
    Ή Ναί ή Όχι, τίποτε ενδιάμεσο, αλλιώς έχουμε τη βαλκανική διαφάνεια του όπως μας συμφέρει.
    Θέλει το πασόκ να μάθει ο λαός την αλήθεια, Ναί ή Ού;
    ΜΟΝΟ ΤΟ ΟΤΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2000 ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΙ.
    Την κάνουμε που την κάνουμε την εξεταστική για τα μαγειρεμένα στοιχεία ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΚΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;
    Τί σόϊ διαφάνεια είναι η επιλεκτική διαφάνεια;
    Τί προσπαθείτε να κρύψετε, κύριε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον πρωθυπουργό που προεκλογικά έλεγε:
    ότι δεν χρειάζονται άλλα εισπρακτικά μέτρα,
    ότι τα λεφτά δεν είναι πρόβλημα,
    ότι δεν θα μειωθούν τα όρια συνταξιοδότησης,
    ότι δεν θα αυξήσει τις εισφορές,
    ότι δεν θα βάλει φόρους στα καύσιμα,
    ότι θα βελτιώσει τους όρους της απόσυρσης,
    ότι δεν θα αυξήσει το ΦΠΑ,
    ότι δεν θα παγώσει τους μισθούς,
    ότι θα τα πάρει από τους πλούσιους και θα τα δώσει στους φτωχούς,
    ότι έχουμε 31 δισ. ανείσπρακτους φόρους,
    ότι θα φέρει την αξιοκρατία,
    ότι θα χαρίσει τα τραπεζικά δάνεια των φτωχών,
    ότι δεν θα απολύσει συμβασιούχους
    και ότι θα μειώσει την ανεργία
    αυτόν τον πρωθυπουργό
    ΕΓΩ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΖΩ ΑΠΑΤΕΩΝΑ, ΑΔΙΣΤΑΚΤΟ, ΨΕΥΤΗ, ΥΠΟΚΡΙΤΗ, ΕΜΠΟΡΟ ΕΛΠΙΔΩΝ, ΟΡΓΑΝΟ ΜΕΓΑΛΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΗ, ΦΑΦΛΑΤΑ, ΑΝΕΥΘΥΝΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.
    Ο χειρότερος πολιτικάντης, που είχαμε ποτέ.
    Όποιος διαφωνεί και είναι περήφανος για τον πρωθυπουργό μας, να τον χαίρεται και περαστικά.
    Ο υπόλοιπος λαός όμως δεν ξεχνά γι΄αυτό και θα αντιδράσει μέχρις εσχάτων.
    Θα αντιδράσουμε μέχρι να σταματήσει να ξεζουμίζει τον απλό λαό αυτός ο κύριος και όσοι κρύβονται πίσω του.
    Δεν πάει άλλο!
    Ας έλθει όποιος άλλος νάναι αλλά τούτος εδώ πρέπει να φύγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.