Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2010

Τα "βάρη" του Γιώργου και ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες

"Η Ελλάδα δίνει σήμερα μια πολύ σκληρή μάχη για τη φήμη της. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται καθημερινά σε μια πόλη του κόσμου, προσπαθώντας να πείσει πως δεν είμαστε ψεύτες και κλέφτες, αλλά ότι είμαστε άνθρωποι εργατικοί, νοικοκύρηδες και θα καταφέρουμε να σταθούμε στα πόδια μας. Προσπαθεί να διαψεύσει ό,τι απέμεινε από τη φήμη μιας χώρας, η οποία πριν από πέντε χρόνια στους Ολυμπιακούς Aγώνες έμεινε στο μυαλό όλου του κόσμου σαν μια χώρα που μπορεί να πετύχει όταν αποφασίσει να πετύχει. Το βάρος που κουβαλάει ο κ. Παπανδρέου, είναι ασήκωτο, γιατί όπως λέει ο λαός, δεν μπορείς με τα λόγια να ανατρέψεις τις συμπεριφορές.Το θέμα της ταυτότητας μιας χώρας, μιας πόλης, δεν είναι θέμα λόγου, αλλά θέμα συμπεριφοράς".

Tα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, στη διάρκεια της ομιλίας του με τίτλο "Η ανάγκη προσδιορισμού της ταυτότητας μιας πόλης" , στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα "Η Θεσσαλονίκη βρίσκει την ταυτότητά της", που διοργάνωσαν οι εφημερίδες "Μακεδονία" και "Θεσσαλονίκη" σε ξενοδοχείο της πόλης.

Σχόλιο:
Όταν λέει ο Κος Γερουλάνος , για τον Πρωθυπουργό ότι προσπαθεί να πείσει ότι "δεν είμαστε ψεύτες και κλέφτες, αλλά ότι είμαστε άνθρωποι εργατικοί, νοικοκύρηδες..", ποιους εννοεί;
Όλους τους Έλληνες; το ΠΑΣΟΚ;
Γιατί αν εξαιρεί τη Ν.Δ από τα λεγόμενά του, σημαίνει ότι ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ, το ΠΑΣΟΚ δηλαδή, δεν είμαστε κλέφτες !!
Ταξιδεύει λέει ο Κος πρωθυπουργός κάθε μέρα σε μια πόλη του κόσμου..
Γιατί άραγε πρέπει να ταξιδεύει τόσο συχνά, πρέπει να βρίσκεται σε όλες αυτές τις πολεις ο πρωθυπουργός, πρέπει να συμμετέχει σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις ο Κος πρωθυπουργός;
Γιατί όπως πάει θα κάνει τον "γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες"...
Τα βάρη για να γίνουν ασήκωτα και ιδιαίτερα τα οικονομικά, δεν γίνονται αβάσταχτα από την μια μέρα στην άλλη.
Είναι αποτέλεσμα σωρευτικών ενεργειών, σφαλμάτων, αβλεψιών και παραλείψεων, σε βάθος χρόνου.
Τα άλλα είναι εκ του πονηρού, είναι φτηνή προπαγάνδα και λαϊκίστικη προσέγγιση.
Τέλος σε οδηγούν σε συνειρμούς και παραλληλισμούς με άλλα γεγονότα και πρόσωπα.
Ευτυχώς που δεν μας είπε ο Κος Γερουλάνος ότι κουβαλάει ο πρωθυπουργός "τον σταυρό του μαρτυρίου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.