Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010

Βοήθεια 4 -5 δις ευρώ από Γερμανία στη χώρα μας

 euros1Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Financial Times Deutschland (ftd), συγκεκριμενοποιείται η βοήθεια της ευρωζώνης  προς την Ελλάδα. Έτσι επιβεβαιώνονται τελικά, πληροφορίες από πηγές του Υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, που είχε δημοσιοποιήσει το Σάββατο το Spiegel On Line, σύμφωνα με τις οποίες η Γερμανία θα προσφέρει οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την ftd, η συμμετοχή της Γερμανίας στο πακέτο της βοήθειας προς την Ελλάδα  θα είναι της τάξεως των 4 μέχρι 5 δις ευρώ.
Η συμμετοχή στη βοήθεια των χωρών της ευρωζώνης θα είναι ανάλογη με το ποσοστό συμμέτοχής τους στο κεφάλαιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Είναι η πρώτη φορά από τότε που η οικονομική κρίση της Ελλάδας έγινε το θέμα πρώτης γραμμής της ευρωζώνης, που επιβεβαιώνεται ότι θα προσφεθεί βοήθεια στη χώρα μας και μάλιστα προσδιορίζεται αριθμητικά το ύψος της βοήθειας. Μέχρι τώρα οι χώρες της ευρωζώνης, υποσχόταν απλά βοήθεια στην Ελλάδα σε περίπτωση ανάγκης.
Ο φόβος όμως για το ενδεχόμενο πτώχευσης της Ελλάδας, προκαλεί εδώ και βδομάδες αστάθεια στις χρηματαγορές και συνεπάγεται αρνητικές επιπτώσεις στο ευρώ.


Aπό:  ΚΕΝΤΡΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.