ΚΕΔΚΕ: Διάλογος για το σχέδιο Καλλικράτης


Συμμετοχή στο διάλογο για τη διοικητική μεταρρύθμιση και τη διαμόρφωση του τελικού κυβερνητικού σχεδίου Καλλικράτης, θα έχουν οι Δήμαρχοι, όπως συζήτησαν σήμερα στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ. Παράλληλα θα ζητηθούν αποσαφηνίσεις και εξειδικεύσεις.
"Το πλαίσιο που δόθηκε στη δημοσιότητα υπολείπεται από τις ομόφωνες αποφάσεις των συνεδρίων της ΚΕΔΚΕ..." Νικήτας Κακλαμάνης
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης τόνισε πως το πλαίσιο που δόθηκε στη δημοσιότητα υπολείπεται από τις ομόφωνες αποφάσεις των συνεδρίων της ΚΕΔΚΕ και θα δοθεί έμφαση στο διάλογο ώστε να γίνουν αποδεκτές. "Θα αποφασίσουμε αν θα ανάψουμε ή όχι το πράσινο φως είπε χαρακτηριστικά αφού δούμε και το χωροταξικό το οποίο και κάλεσε το υπουργείο εσωτερικών να δημοσιοποιήσει μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου", δήλωσε ο κ. Κακλαμάνης και κάλεσε τα κόμματα, να σταθούν πάνω και έξω από πολιτικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Αύριο Τετάρτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Δ.Σ. της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ) με τον υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης Γιάννη Ραγκούση, με θέμα τη Διοικητική Μεταρρύθμιση. Προηγουμένως θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΕΝΑΕ στις 11πμ, ώστε να προετοιμάσει τις θέσεις που θα μεταφέρει στη συνάντηση.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο των συναντήσεων του με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το "σχέδιο Καλλικράτης", θα δεχθεί αύριο, Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, στις 8:45 π.μ. το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ, και στις 19:30 εκπροσώπους της ΕΝΑΕ. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος (Ρηγίλλης 18).
Πηγές: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

Σχόλια