ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΔΚΕ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΔΚΕ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΩΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» ΤΗΣ ΚΕΔΚΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και Δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, και τα μέλη της παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση» της ΚΕΔΚΕ, είχαν σήμερα συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης αμέσως μετά τη συνάντηση απάντησε σε ερωτήσεις Δημοσιογράφων.

Δημοσιογράφος: Πως πήγε η συνάντηση;
...

Νικήτας Κακλαμάνης: Με πρωτοβουλία του προέδρου του κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά, η αυτοδιοικητική παράταξη της ΚΕΔΚΕ, που ιδεολογικά πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, ενημέρωσε σήμερα τον πρόεδρο για τη θέση της ΚΕΔΚΕ στη θρυλούμενη, γιατί ακόμη θρυλούμενη είναι, Διοικητική Μεταρρύθμιση. 


Τον ενημέρωσε για τις αποφάσεις που πήραμε χθες σαν Διοικητικό Συμβούλιο, τους όρους και τις προϋποθέσεις οι οποίες έχουν τεθεί από την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος από το 2007, προκειμένου να συναινέσουμε στη Διοικητική Μεταρρύθμιση.

Και ως είναι αυτονόητο με την ιδιότητα των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, συζητήσαμε με τον πρόεδρο εκτεταμένα και τη στρατηγική που ως παράταξη πλέον πρέπει να ακολουθήσουμε, για το συγκεκριμένο θέμα, για το οποίο και συζητήσαμε.

Δημοσιογράφος: Ποια είναι στρατηγική;

Νικήτας Κακλαμάνης: Η στρατηγική αν την αποκαλύψεις παύει να είναι στρατηγική.

Δημοσιογράφος: Ο «Καλλικράτης» μπορεί να έχει αποτέλεσμα όταν δεν υπάρχουν τα χρήματα όπως ισχυριζόταν η προηγούμενη κυβέρνηση;

Νικήτας Κακλαμάνης: Ήμουν απολύτως σαφής και χθες και σήμερα. Αλλά κυρίως, απόλυτα σαφές είναι το κείμενο της Κυλλήνης του 2007, που υπενθυμίζω υπερψηφίστηκε με 98% των μελών της ΚΕΔΚΕ.

Χωρίς θεσμική κατοχύρωση, χωρίς μεταφορά ουσιαστικών αρμοδιοτήτων, χωρίς οικονομική «προίκα» και με αντικειμενικά κριτήρια συνενώσεις δήμων, ο όποιος «Καλλικράτης» θα έχει την ίδια τύχη του «Καποδίστρια».

Δημοσιογράφος: Θα είστε υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων;

Νικήτας Κακλαμάνης: Ο λόγος που είμαι σήμερα εδώ είναι άλλος. Για πράγματα που έχω απαντήσει, δεν χρειάζονται απαντήσεις.

Δημοσιογράφος: Η Αττική πρέπει να σπάσει σε μικρότερες περιφέρειες ή πρέπει να υπάρχει ένας πανίσχυρος περιφερειάρχης;

Νικήτας Κακλαμάνης: Η Αττική ήταν και τώρα ενιαία Περιφέρεια.

Βεβαίως ο Περιφερειάρχης ήταν δοτός και όχι αιρετός. Από εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι έχει σημασία το πόσοι σε ψηφίζουν, άλλα τι αρμοδιότητες έχεις.

Αφήστε λοιπόν να δούμε τι αρμοδιότητες θα πάρει ο αιρετός Περιφερειάρχης σε σχέση με τον κυβερνητικό Περιφερειάρχη, ο οποίος και θα υπάρχει όπως γνωρίζετε διότι δεν μπορούν να καταργηθούν οι κρατικοί περιφερειάρχες, λόγω Συντάγματος, και μετά μπορούμε να το δούμε αυτό.

Δημοσιογράφος: Κύριε Δήμαρχε είναι η πρώτη σας συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας μετά τις εσωκομματικές εκλογές. Πως ήταν το κλίμα;

Νικήτας Κακλαμάνης: Δεν βλέπετε το πρόσωπό μου; Τι ρωτάτε;

Δημοσιογράφος: Μια χαρά.

Από: athinapoli.gr

Σχόλια