Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2010

Μόνο μην πάμε στον κουβά Γιώργο 'μ!!!

Ο πρωθυπουργός μας δήλωσε χτες ότι "Θα το κερδίσουμε το Στοίχημα". Εύκολα το λες, αλλά πόσο εύκολα μπορείς να τα καταφέρεις; Ξέρεις πόσοι και πόσοι έχουν "πάει κουβά", πιστεύοντας ότι έχουν το σίγουρο, το άχαστο, αυτό που θα τους αλλάξει την ζωή;
Γιατί, όσο και να το κάνουμε, αν ήταν βέβαιο, δεν θα ήταν Στοίχημα. Το ρίσκο πάντα περιέχεται στην έννοια του στοιχηματισμού, οπότε άλλα πράγματα παίζουν σημασία, όπως για παράδειγμα η απόδοση, η γκανιότα, η αξιοπιστία του πρωταθλήματος, αν παίζεται σε τριάδες ή μονό αποδεκτό.
Κι εδώ φίλε Πρωθυπουργέ, έχεις μπλέξει με μπούκηδες, που και ενημερωμένοι είναι και παντελώς αναξιόπιστο θεωρούνε το "πρωτάθλημά" μας και τοκογλυφική γκανιότα έχουν. Κι έτσι ενώ εσύ εξοικονομείς 1 δις "κερδίζοντας" ένα στοίχημα, αυτοί σου παίρνουν πίσω 2 δις, ανεβάζοντας "την γκανιότα" των spreads. Οπότε εκεί που νόμιζες ότι κέρδισες 1, στην πραγματικότητα έχεις χάσει 1-2 =1, κατάλαβες πρωθυπουργέ μου.
Και να με συμπαθάς, που σε μπλέκω με απλές μαθηματικές πράξεις, που προφανώς δεν είναι το φόρτε σου, όπως αποδείχτηκε και με εκείνο το ψιλοθεματάκι με τον υπολογισμό της τιμής του πακέτου τσιγάρων. Φαίνεται πως εσύ είσαι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα, για Ανώτερα Μαθηματικά, όπως είναι ο Νόμος των Παιγνίων, που διέπει το Στοίχημα ή η Θεωρία του Χάους, που διέπει πολλούς εγκεφάλους καθισμένους σε δερμάτινες καρέκλες ...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.