Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010

Στο ΣτΕ τα τέλη κυκλοφορίας


Αντισυνταγματική η επιβολή τελών κυκλοφορίας με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που δεν έχει κυρωθεί από τη βουλή, καθώς πρόκειται για φόρο που μπορεί να επιβληθεί μόνο με νόμο.
Αυτό θα επισημάνει στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ο εισηγητής Ιωάννης Γράβαρης.
Η υπόθεση αναμένεται να συζητηθεί στην ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου την Παρασκευή, κατόπιν αιτήσεως του ΙΝΚΑ και τριών ιδιοκτητών αυτοκινήτων.

Παρόλα αυτά ο εισηγητής θα προτείνει να απορριφθούν οι αιτήσεις καθώς εκτιμά ότι τόσο η καταναλωτική οργάνωση όσο και οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων δεν έχουν έννομο συμφέρον.

Από: athinapoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.