Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010

Το σχέδιο "Β" όχι μόνον υπάρχει , αλλά προβλέπεται να βγει συντομότερα απ'οτι περίμεναν

Ιδιαίτερα όταν "διαφημίζουν" πως δεν υπάρχει Β σχέδιο σωτηρίας σημαίνει οτι σύντομα θ' ακούσουμε τα νέα...

Πάνω από 730 εκατ. ευρώ ετησίως θα μας στοιχήσει πιθανή επιπλέον αποτυχία στην υλοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ), αφού στην περίπτωση αυτή ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα βγάλει από το συρτάρι του το εναλλακτικό σχέδιο «Β» για ακόμα πιο σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή σε βάθος τριετίας.
Ψάχνουν επειγόντως για "μαξιλάρι" 5 Δισ Ευρώ...
Ακριβά προβλέπεται να πληρώσει το Ελληνικό Δημόσιο την κοινοπρακτική έκδοση πενταετούς ομολόγου, από την οποία επιδιώκει να αντλήσει 3-5 δισ. ευρώ, καθώς τα επιτόκια δανεισμού του καλπάζουν.

Το εναλλακτικό σχέδιο προβλέπει χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης σε σχέση με τις βασικές προβλέψεις του, αλλά και πρόσθετα μέτρα ύψους 0,3% του ΑΕΠ το 2011 και 0,3% του ΑΕΠ το 2012 .

Το σχέδιο "Β" εάν αποτύχει το Πρόγραμμα Σταθερότητας

Τα μέτρα αυτά, αν και δεν εξειδικεύονται στο ΠΣΑ, προβλέπουν, μεταξύ άλλων, ακόμα μεγαλύτερο μαχαίρι στις δημόσιες δαπάνες, αύξηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα αλλά και αλλαγές στον ΦΠΑ.


Το εναλλακτικό σενάριο "Β" υποθέτει ότι διατηρούνται αμετάβλητες οι ελαστικότητες των εσόδων του βασικού σεναρίου, ενώ οι δημόσιες δαπάνες αυξάνονται με τον ίδιο ρυθμό αύξησης του βασικού σεναρίου.

Βασίζεται στην περαιτέρω μείωση των δαπανών, και συνοδεύεται από επιπρόσθετα μέτρα από την πλευρά των εσόδων, συμπεριλαμβανομένων και αυξήσεων σε επιλεγμένους έμμεσους φόρους. 
Aπό: TEIΡΕΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.