Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2010

Καταγγελίες «κρότου λάμψης» απο το "άσπιλο" ΠΑΣΟΚ


Πήραν φωτιά εχθές το βράδυ τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο με την καταγγελία στην Βουλή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δημ. Κουσελά, ότι ο προϊστάμενος της ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών διέγραψε πρόστιμο, ύψους 5.511.351.867 ευρώ, που είχε επιβληθεί στην χρηματιστηριακή εταιρία «Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ».

Το πρόστιμο στην χρηματιστηριακή εταιρεία, πουεμπλέκεται στο σκάνδαλο των ομολόγων σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων, επιβλήθηκε το 2007, διαγράφηκε τον Απρίλιο του 2008 και καταγράφεται στην έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τον Ισολογισμό και Απολογισμό του Κράτους για το 2008.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (τέτοιους γκαφαδόρους να έχουμε και τα πιάσαμε τα λεφτά μας) έκανε λόγο για ….σκάνδαλο και ζήτησε εξηγήσεις για το τι ακριβώς είχε συμβεί!!!!!

Η πραγματικότητα είναι ότι η υπηρεσία ειδικών ελέγχων εφήρμοσε, το 2007, διάταξη του κώδικα βιβλίων και στοιχείων, και απεφάνθη ότι οι συναλλαγές επί ομολόγων της συγκεκριμένης χρηματιστηριακής εταιρείας ήταν εικονικές.

Ο τότε προϊστάμενος της... ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών επέβαλλε πρόστιμο ύψους 5,512 δισ. ευρώ στην εν λόγω χρηματιστηριακή εταιρεία.

Η «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή» κατέθεσε στη συνέχεια προσφυγή ζητώντας ακύρωση της εν λόγω αποφάσεως, η οποία, ωστόσο, χαρακτηρίστηκε αρχικά ληξιπρόθεσμη.

Κατά συνέπεια το παραπάνω ποσό των 5,512 δισ. ευρώ περιελήφθη ως έσοδο στον προϋπολογισμό του 2007.

Ακολούθως, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους απεφάνθη ότι η προσφυγή της χρηματιστηριακής εταιρείας ήταν έγκαιρη χρονικά με αποτέλεσμα το παραπάνω ποσό να αφαιρεθεί από τον προϋπολογισμό του 2007.
Μάλιστα της απόφασης του Νομικού Συμβουλίου προηγήθηκε ανάλογη απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία κατηγορηματικά χαρακτήριζε ως έγκαιρη χρονικά την προσφυγή της «Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ».

Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης ενώπιον του ανακριτή.

Αυτή την αλήθεια ενώ την γνώριζε ο υφυπουργός Οικονομικών κ.Φ. Σαχινίδη αρκέστηκε να δηλώσει λακωνικά και διφορούμενα,(αλλά πολιτικά ανήθικα) απλά ότι ….η υπόθεση είναι στον ανακριτή, δίνοντας τροφή στα ΜΜΕ για το σκάνδαλο του αιώνα που ανακάλυψε ο Κλουζώ Κουσελάς!!!

Τι άλλο θα δούμε και κυρίως τι άλλο …θα υποστούμε!! 
Πηγή:  politis
Από: apneagr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.