"Η επιστολή της ελληνικής πλευράς προς την Τουρκία θα δημοσιοποιηθεί.": Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κος Πεταλωτής 26 Νοε.09


Στο πλάισιο της ενημέρωσης σας και αποκατάστασης της αλήθειας,  σας παραθέτουμε το "ιστορικό" της δημοσίευσης των επιστολών Ερντογάν-Παπανδρεόυ


Τετάρτη, 27/01/2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Έντονο προβληματισμό προκαλεί η απόκρυψη του συνολικού περιεχομένου των επιστολών που αντάλλαξαν οι Πρωθυπουργοί Ελλάδος και Τουρκίας, επικείμενης μάλιστα της συνάντησης των δύο στο Νταβός και της προγραμματισμένης επίσκεψης του κ. Ερντογάν στην Αθήνα.
Ενισχύεται έτσι η εντύπωση, που από καιρό είχα επισημάνει, ότι η χώρα μας διολισθαίνει σε διμερή διάλογο με την Τουρκία, εφ’ όλης της ύλης και μάλιστα κεκλεισμένων των θυρών.
Και τούτο, την ώρα που η Τουρκία σαφέστατα προσθέτει ολοένα και περισσότερα ‘’προβλήματα και διεκδικήσεις’’ στην ατζέντα των Ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Ζητούμε, επομένως, τη δημοσίευση των επιστολών αυτών, προκειμένου να ενημερωθεί για το περιεχόμενό τους η πολιτική ηγεσία της χώρας, ώστε να τοποθετηθεί υπεύθυνα για την πορεία των Ελληνοτουρκικών σχέσεων».


Αθήνα, 27 Ιανουαρίου 2010
 Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σχετικά με τη δήλωση του 
Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Α. Σαμαρά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Εδώ φαίνεται η μεγάλη διαφορά της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ. Η κυβέρνησή μας παίρνει πρωτοβουλίες, αναζητεί λύσεις για την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό, ενώ η ΝΔ παραμένει σε στασιμότητα.

Τα αποτελέσματα της πολιτικής της ΝΔ ο Ελληνικός λαός τα βιώνει με οδυνηρό τρόπο. Εμείς επιζητούμε τη συναίνεση σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και γι’ αυτό εργαζόμαστε.

Η δε ενημέρωση των άλλων πολιτικών κομμάτων, για την κυβέρνηση είναι αυτονόητη. Και κάτι ακόμη: Ο κ. Σαμαράς και η ηγεσία της Ν.Δ., καλά θα κάνουν όταν μιλούν για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να μην έχουν κατά νου τι έπρατταν οι ίδιοι στο παρελθόν, όταν άλλα έλεγαν και άλλα εννοούσαν και έκαναν.


3. Δήλωση του Κου Πεταλωτή, στις 26 Νοε.09 για τις επιστολές ..(Press Briefing, 09-11-26)


Ακολουθεί απόσπασμα

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Έχω επαναλάβει πολλές φορές ότι όταν επιδοθεί η επιστολή, θα δημοσιοποιηθεί.
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Η επιστολή Ερντογάν θα δημοσιοποιηθεί;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η επιστολή της ελληνικής πλευράς προς την Τουρκία θα δημοσιοποιηθεί. 

Σχόλια:

Τα σχόλια είναι περιττά μετά από ολα αυτά που διαβάσατε.
επιστολή της ελληνικής πλευράς προς την Τουρκία θα δημοσιοποιηθεί."
Ο Ψεύτης και ο Κλέφτης τον πρώτο μήνα χαίρονται.....

Σχόλια