Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010

Σήμερα οι τελικές αποφάσεις για τις γονικές παροχές;;


Σήμερα πιθανότατα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά στο νέο αφορολόγητο όριο και στους νέους συντελεστές που θα ισχύουν στις γονικές παροχές και δωρεές. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αφορολόγητο όριο θα διαμορφωθεί στις 200.000 ευρώ, ενώ πάνω από τα 200.000 ευρώ θα επιβάλλονται συντελεστές από 5% έως και 20%, ανάλογα με το ύψος της αντικειμενικής αξίας της ακίνητης περιουσίας. Όσον αφορά στην πρώτη κατοικία, θα καθιερωθεί αφορολόγητο 300.000 ευρώ. Ρυθμίσεις προωθεί η κυβέρνηση και για την έκπτωση των στεγαστικών δανείων από το εισόδημα, όπου αναμένεται να καθιερωθεί η έκπτωση του 100% των τόκων για στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας. Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας νωρίτερα στο Alter η νέα κλίμακα γονικών παροχών μετά το αφορολόγητο όριο, θα ξεκινά από συντελεστή 1% και θα κλιμακώνεται ανάλογα με το ύψος της αξίας του ακινήτου.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου προανήγγειλε ακόμη μείωση των τελών κυκλοφορίας με παράλληλη όμως αύξηση των φόρων στα καύσιμα, σταδιακή αύξηση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων στο ύψος της πραγματικής αξίας, αλλά και φόρο σε τράπεζες, καζίνο, ιδιωτικές κλινικές και γενικά σε επιχειρήσεις που απαλλάσσονται σήμερα από ΦΠΑ, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι τεράστιες ανάγκες του ασφαλιστικού.
Ο υπουργός ανέφερε ακόμη ότι δεν τίθεται ζήτημα αύξησης της φορολογίας των καταθέσεων ή αναγραφής τους στη φορολογική δήλωση.

Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.