Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010

Ένα μετρό διαφορετικό !!!


Εκατοντάδες νεοϋορκέζοι μετακινήθηκαν με το μετρό της πόλης τους φορώντας μόνο τα εσώρουχά τους. Την προηγούμενη Κυριακή (10/1) όσοι θέλησαν να συμμετάσχουν στην ένατη ετήσια Διαδρομή στον Υπόγειο Χωρίς Ρούχα επιβιβάστηκαν στα βαγόνια του μετρό φορώντας μόνο τα εσώρουχά τους. Η ιδέα είναι να κάνουν σα να μη συμβαίνει τίποτα.
Συναντήθηκαν σε έξι διαφορετικά σημεία της πόλης, χωρίστηκαν σε ομάδες, και κατευθύνθηκαν σε διαφορετικούς σταθμούς. Μόλις μπήκαν μέσα στα βαγόνια, άρχισαν να γδύνονται και να διπλώνουν τα ρούχα τους.
Οι περισσότεροι διάβαζαν περιοδικά ή συζητούσαν μεταξύ τους. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2002 με τη συμμετοχή τότε μόνο επτά ανθρώπων.
Στη συνέχεια, εξαπλώθηκε και σε άλλες πόλεις. Διοργανώτρια είναι η οργάνωση "Improv Everywhere", η οποία δηλώνει ότι αποστολή της είναι να προκαλεί "σκηνές χάους και χαράς σε δημόσιους χώρους".

Σχόλιο: 
΄Ενα καλό "έθιμο" που πρέπει να έρθει και στην Ελλάδα...
Μήπως θα πρέπει η η οργάνωση "Improv Everywhere", να επεκταθεί και στην χώρα μας;;
Να "ομορφύνει" το Μετρό μας ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.