Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010

Τα χάσαμε τα σύνορα πατριώτ...Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης του ΑΝΥΠΕΞ, κ. Δ. Δρούτσα, στο ρ/σ «ΘΕΜΑ 9,89» και τους δημοσιογράφους Ρίτσα Μπιζόγλη και Μπάμπη Κούτρα

κ. Μ. ΚΟΥΤΡΑΣ: Κύριε Υπουργέ είναι πολλά τα ανοιχτά θέματα της ελληνικής διπλωματίας, θα ήθελα όμως να σας πάω σε κάτι που μπαίνει για πρώτη φορά στην ατζέντα: Πριν από λίγο πληροφορηθήκαμε ότι το Δικαστήριο, το συνταγματικό Δικαστήριο των Τιράνων αποφάσισε και έκρινε αντισυνταγματική μία οριοθέτηση που είχε συμφωνηθεί μεταξύ της Ελλάδος και της Αλβανίας για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Υπάρχει κάποιο σχόλιο από την πλευρά το ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών;
    κ. Δ. ΔΡΟΥΤΣΑΣ: Κοιτάξτε, κι εμείς σήμερα ενημερωθήκαμε γι’ αυτές τις εξελίξεις. Πρόκειται βεβαίως για εξέλιξη αρνητική, η οποία σίγουρα δεν μας χαροποιεί. Πρόκειται, όμως, και θέλω να το τονίσω αυτό, για θέμα εσωτερικής διαδικασίας στην Αλβανία, την οποία δεν έχουμε και άλλη επιλογή παρά να τη σεβαστούμε. Αναμένουμε πρώτα απ’ όλα την επίσημη ενημέρωση από την πλευρά της Αλβανίας και βεβαίως και τις προτάσεις της αλβανικής κυβέρνησης, για το πώς προτίθεται να χειριστεί το θέμα περαιτέρω.
Από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλιο:
Εμείς πάντως το είχαμε αναδείξει το θέμα στο άρθρο μας Άρχισαν τα Αλβανικά "όργανα".... Υπό αμφισβήτηση η Υφαλοκρηπίδα..
Κε Δρούτσα άν το μάθατε σήμερα, ενώ από χθές έχουν γραφεί δεκάδες δημοσιεύματα στον γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο, κάτι δεν "πάει καλά..."
Δεν έχουμε πρέσβη στα Τίρανα, δεν έχουμε "δίκτυο" πληροφοριών για να σας ενημέρωναν νωρίτερα...
Πόσο σοβαρό είναι τελικά το θέμα, μπορεί να μας πεί κανείς;;

Σε κάθε περίπτωση τι άλλαξε και ακύρωσαν την συμφωνία οι "φίλοι" και γείτονες Αλβανοί;;
Aυτό δεν σας προβληματίζει, τι συνέβη άραγε, τι διαφοροποιήθηκε;;;
Τα χάσαμε τα σύνορα πατριώτ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.