Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2010

Ανοίγουμε τις πόρτες του Κόμματος στην Κοινωνία. Βγαίνουμε έξω από τα γραφεία.


Σημεία τοποθέτησης του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά
στη σημερινή συνεδρίαση του Διαγραμματειακού Συντονιστικού Οργάνου 
 
«Το μήνυμα που έδωσαν σε όλους μας, οι 800.000 νεοδημοκράτισσες και νεοδημοκράτες, που προσήλθαν για την εκλογή Προέδρου Ν.Δ. στις 29 Νοεμβρίου, είναι ξεκάθαρο. Η πρωτόγνωρη συμμετοχή ανέδειξε το τεράστιο ενδιαφέρον για το μέλλον της Παράταξης. Απέδειξε ότι επιζητούν ενεργό ρόλο μέσα στο κόμμα. Αξιώνουν δράσεις και πρωτοβουλίες. Απαιτούν τολμηρά βήματα. Είναι πρόθυμοι να συμμετέχουν .
Αυτό το ζήλο, σας καλώ να τον αξιοποιήσουμε. Να επενδύσουμε στο ανθρώπινο δυναμικό της Παράταξης. Να ανταποκριθούμε στις ελπίδες, όχι μόνο των εκατοντάδων χιλιάδων που προσήλθαν στις κάλπες, αλλά και ολόκληρης της Κοινωνίας. Κανένας δεν μπορεί να το αγνοήσει το μήνυμα αυτό. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να υστερήσει.
Το παράδειγμα θα το δώσουμε όλοι εμείς εδώ. Θα το δώσετε όλες και όλοι εσείς που έχετε αναλάβει ρόλους ευθύνης στις Γραμματείες του Κόμματος.
Η θέση που αναλάβατε σημαίνει:
Ανάληψη ευθύνης και μάλιστα υψηλής». 

Β) ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΩΝ
«Έγιναν ορισμένες δομικές αλλαγές στις Γραμματείες του Κόμματος. Έχουμε την αναμόρφωση Γραμματειών που υπήρχαν, αλλά και τη δημιουργία νέων Γραμματειών.
Παράδειγμα: η Γραμματεία Σχέσεων Κοινωνίας- Κόμματος. Μια Γραμματεία που έχει ως βασική αποστολή να μεταφέρει στα αρμόδια όργανα του Κόμματος και σε εμένα προσωπικά με τρόπο άμεσο και συστηματικό, τις προτάσεις των πολιτών.
Σκοπός είναι να ανταποκριθούμε καλύτερα στις προκλήσεις των καιρών, αλλά και να κάνουμε πράξη το άνοιγμά μας στην Κοινωνία.
Είχα δεσμευτεί, πριν αναλάβω τα καθήκοντα του Προέδρου της Ν.Δ., για ένα κόμμα με ανοιχτές τις πόρτες του στην Κοινωνία. Για ένα κόμμα που να χτυπά στις φλέβες του ο σφυγμός της Κοινωνίας. Τη δέσμευση αυτή θα την κάνουμε ζωντανή, καθημερινή πραγματικότητα. Είναι το κρίσιμο διακύβευμα, που θα θεμελιώσει τη νέα σχέση εμπιστοσύνης,
όχι μόνο με όσους μας ψήφισαν, αλλά και με το σύνολο της Κοινωνίας.
Είναι όρος και προϋπόθεση για την αναγέννηση της Νέας Δημοκρατίας.
Κάθε Γραμματεία οφείλει:
-Να προχωρήσει άμεσα στην ανασυγκρότησή της.
-Να οργανώσει τα επιμέρους τμήματα, τους τομείς δουλειάς.
-Να ορίσει τακτικές συνεδριάσεις.
-Να βάλει στόχους και χρονοδιαγράμματα.
Κάθε Γραμματεία οφείλει, προπάντων, να αναζητεί και να αξιοποιεί νέες, φρέσκες ιδέες. Μέσα και έξω από το Κόμμα. Από ολόκληρη την Κοινωνία. Κάθε Γραμματεία πρέπει να αναζητεί και να αξιοποιεί νέους ανθρώπους. Οι προκλήσεις των καιρών, αλλά και οι ανάγκες των πολιτών επιβάλλουν, σε όλους μας, πολλή δουλειά, συστηματική δουλειά, υπεύθυνη δουλειά.
Επιβάλλουν στενή συνεργασία και απόλυτο συντονισμό. Και αυτό το τονίζω:
Συνεργασία, συντονισμός, αλληλεγγύη, συνοχή .
Συνεργαζόμαστε όλοι με όλους. Σφυρηλατούμε, όχι μόνο την πολιτική, αλλά και την ψυχική ενότητα. Πάνω από όλα, βάζουμε το ‘’εμείς΄΄ και όχι το ‘’εγώ’’.
Θα το παρακολουθήσω προσωπικά, γιατί οφείλω να το κάνω».

Γ) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
.
«Κάθε Γραμματεία οφείλει να καταρτίσει πρόγραμμα
άμεσων και μεσοπρόθεσμων δράσεων,
για όλα τα ζητήματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της. Περιμένω από όλους συγκεκριμένες προτάσεις,
  • Για το αμέσως επόμενο διάστημα,
σημειώνω τρεις βασικούς τομείς, άμεσης δραστηριοποίησης:
Πρώτος τομέας: Η προετοιμασία εσωκομματικών εκλογών.
Κεντρικός κοινός στόχος:
Ανανέωση, Άνοιγμα στην Κοινωνία, Συμμετοχή.
Αυτό είναι το πεδίο της πρώτης μεγάλης πολιτικής μας επένδυσης:
Η δημιουργία σύγχρονων συμμετοχικών διαδικασιών.
-Προχωρούμε σταδιακά στην ανανέωση της θητείας και την ανάδειξη νέων διοικήσεων σε όλες τις οργανώσεις του Κόμματος.
Το πρώτο μας μέλημα είναι: .
Ένα ανοιχτό, σύγχρονο, πολυσυλλεκτικό κόμμα.
Ένα ευρωπαϊκό, κεντροδεξιό κόμμα, που εμπνέει την Κοινωνία και κερδίζει την εμπιστοσύνη της με τις ιδέες, τις θέσεις, τις προτάσεις του. Στην πορεία αυτή, απευθυνόμαστε σε όλους.
Δεύτερος τομέας:
Οι συνεδριάσεις οργάνων και οργανώσεων του Κόμματος.
-Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος.
-ΟΝΝΕΔ (Κεντρική Επιτροπή και Συνέδριο)
-ΔΑΚΕ (Συνέδριο)
-ΔΑΚΜΕ (μικρομεσαίοι) (Συνέδριο).
Για όλα αυτά, θα μπουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.
Τρίτος (και μείζονος σημασίας) τομέας:
Οι πολιτικές και κοινωνικές δράσεις.
-Εκδηλώσεις.
-Πρωτοβουλίες για ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.
-Δράσεις που αφορούν στην προσέγγιση προβλημάτων,
την αναζήτηση και την προώθηση λύσεων. Σε Εθνικό και Περιφερειακό επίπεδο.
Ανοίγουμε τις πόρτες του Κόμματος στην Κοινωνία.
Βγαίνουμε έξω από τα γραφεία.
Είμαστε διαρκώς παρόντες εκεί που υπάρχουν προβλήματα. Ακούμε τους πολίτες.
Απαντούμε στους πολίτες.
Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μείζονα πολιτικά θέματα, αναπτύσσοντας τη θέση του κόμματος για τα ζητήματα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, του νομοσχεδίου για το μεταναστευτικό, και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε για τη διαφάνεια και τον εκλογικό νόμο.
Ειδικά για το θέμα του εκλογικού νόμου, ζήτησε να μεταφέρουν προς κάθε κατεύθυνση, τα στελέχη του κόμματος, την ξεκάθαρη θέση της Ν.Δ., η οποία είναι αντίθετη προς την πρόταση της Κυβέρνησης, που εισηγείται την υιοθέτηση του λεγόμενου «γερμανικού μοντέλου».
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε στο τρίπτυχο της δράσης:
«-Σοβαρή, υπεύθυνη, αλλά και αυστηρή αντιπολίτευση.
-Διαμόρφωση εναλλακτικής πρότασης.
-Επένδυση στον άνθρωπο».
Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. ζήτησε απ΄ όλους τους Γραμματείς του κόμματος να λειτουργήσουν ως «πολλαπλασιαστές» των πολιτικών θέσεων της Ν.Δ. σε όλα τα μεγάλα θέματα της επικαιρότητας, δραστηριοποιούμενοι τόσο στα κεντρικά, όσο και στα περιφερειακά ΜΜΕ.
Ενώ επανέλαβε ότι θα παρακολουθεί προσωπικά το χρονοδιάγραμμα στόχων, που έχει τεθεί και το οποίο πρέπει να εφαρμοστεί χωρίς παρεκκλίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.