Όταν η Κριτική ενοχλεί, υπάρχει πρόβλημα....


Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη , κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απαντώντας στον εκπρόσωπο τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο τόνισε τα εξής:
«Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας θα έπρεπε να γνωρίζει αυτό που γνωρίζουν όλοι οι πολίτες. Ότι δηλαδή το κόμμα του με τον καταστροφικό τρόπο που κυβέρνησε, παρέδωσε τη χώρα στα όρια της κατάρρευσης, με νευραλγικές υπηρεσίες του κράτους σχεδόν διαλυμένες.
Γι’ αυτό κι οφείλει να είναι προσεκτικότερος στην κριτική του, αφήνοντας στην άκρη μίζερες μικροκομματικές σκοπιμότητες.
Η σημερινή Κυβέρνηση έχει και το όραμα και το πρόγραμμα και τη βούληση να εγγυηθεί την προστασία του πολίτη. »
Ας δούμε τώρα τι δήλωσε ο  Εκπρόσωπος της Ν.Δ., βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος :

« H βομβιστική επίθεση, που σημειώθηκε απόψε, σ΄ ένα από τα πιο καλά φυλασσόμενα σημεία της Αθήνας, μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη και στο Κοινοβούλιο, αποτελεί βαρύτατη πρόκληση κατά της έννομης τάξης της Ελληνικής Δημοκρατικής Πολιτείας.
Πέρα από τον προφανή συμβολισμό της, η επίθεση αυτή στρέφεται συνολικά κατά της Ελληνικής κοινωνίας και πλήττει την εικόνα της χώρας μας διεθνώς, ζημιώνοντας τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού.
Μακριά από ακρότητες και υπερβολές, οφείλουμε να κατανοήσουμε όλοι ότι η τρομοκρατία αποτελεί μείζον πρόβλημα για τον τόπο μας. Γι΄ αυτό και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα με καθολική συστράτευση της Κυβέρνησης, των πολιτικών κομμάτων, των κοινωνικών φορέων, των συνδικάτων και ευρύτερα της κοινωνίας των πολιτών.
Ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ήρθε η ώρα να αφήσει τα λόγια και να περάσει στα έργα
Είναι δεδομένη η θέση της Νέας Δημοκρατίας, ότι θα μας βρει συμπαραστάτες, στην περίπτωση που εφαρμόσει τα σωστά μέτρα και ακολουθήσει την ενδεδειγμένη πολιτική, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη χώρα μας».

Μερικές σκέψεις:
Τι είπε ο Κος Παναγιωτόπουλος το αυτονόητο, το προφανές, αυτό που επιζητούν όλοι και γράφουν και οι εφημερίδες.

Να αφήσουν τα λόγια και να περάσουν στα έργα. Χωρίς ακρότητες και υπερβολές και με καθολική συστράτευση να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα. Μάλιστα μίλησε και για συμπαράσταση στα ¨σωστά" μέτρα.

Τι απάντησε τώρα ο Κος Χρυσοχοϊδης απέναντι σε αυτή την καθόλα σοβαρή, λιτή και λογική κριτική;
Aπάντησε με μια γλώσσα "ξύλινη", "προκάτ", απάντησε με μια δήλωση παρελθοντολογίας και οραμάτων-σχεδίων που προς το παρόν είναι επί "χάρτου".
Αυτό όμως που μου προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η σύσταση, για να μην πω διαταγή ότι ο Κος Παναγιωτόπουος : "οφείλει να είναι προσεκτικότερος στην κριτική του" 
 Απόλυτα σεβαστό δικαίωμα για τον καθένα η άσκηση κριτικής, η κριτική είναι κοινωνικό λειτούργημα πληρέστερο όταν ασκείται και από άλλους.


Ο Πρωταγόρας είχε γράψει: «Περί παντός πράγματος δυο εισίν λόγοι αντικείμενοι αλλήλοις» (για κάθε πράγμα που συμβαίνει μπορεί να διατυπωθούν δυο γνώμες – εκτιμήσεις αντίθετες μεταξύ τους).
Στον πολιτικό χώρο η κριτική είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την υπεύθυνη δράση τόσο των πολιτικών όσο και των πολιτών. Συγκεκριμένα , ο πολιτικός οφείλει να ασκεί διαρκώς κριτική στο έργο του και να μην «επαναπαύεται στις δάφνες του» προκειμένου να λαμβάνει τις καλύτερες αποφάσεις για το σύνολο, του οποίου είναι αντιπρόσωπος. 
Ο πολίτης , με τη σειρά του , θεωρεί υποχρέωσή του την άσκηση κριτικής, ώστε να πραγματώνεται έτσι η ύψιστη δημοκρατική λειτουργία του κοινωνικού ελέγχου και να έρχονται στο φως σφάλματα , παραλείψεις , σκάνδαλα και ατασθαλίες , ώστε να καυτηριάζονται , να διορθώνονται και να μην επαναλαμβάνονται.

Αυτά τα ολίγα Κε Χρυσοχοϊδη..
Όταν η Κριτική ενοχλεί υπάρχει πρόβλημα....


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.