Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010

«Ο αργός θάνατος της Ελλάδας»


Σε όλες τις μεγάλες γερμανικές εφημερίδες δημοσιεύεται σήμερα η πρόγνωση του οίκου αξιολόγησης Moody’s, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα θα φθάσει στη χρεοκοπία με αργά βήματα και όχι ολοταχώς. Η γερμανική έκδοση των Financial Times με τίτλο «Ο οίκος Moody’s προφητεύει τον αργό θάνατο της Ελλάδας» γράφει:

«Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s δεν πιστεύει ότι θα προκληθεί ξαφνική κατάρρευση, αλλά ότι η Ελλάδα θα φθάσει στη χρεοκοπία αργά και βασανιστικά. Το ίδιο σενάριο προβλέπει και για την Πορτογαλία. Ασφαλώς το σενάριο αυτό είναι ακόμη δυνατόν να ανατραπεί, αλλά ο χρόνος πιέζει και η Ελλάδα έχει χάσει πολύ χρόνο», γράφουν στην έκθεσή τους οι οικονομολόγοι της Moody’s.
«Οι επενδυτές βλέπουν αυτή τη στιγμή τις ευρωπαϊκές χώρες με μεγαλύτερο σκεπτικισμό από ό,τι πριν, γιατί στην αγορά είναι πια ακριβότερη η ανατροπή της χρεοκοπίας μιας βιομηχανικής ευρωπαϊκής χώρας, από την αντιμετώπιση της χρεοκοπίας ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.  Τα προβλήματα της Ελλάδας προκαλούν ανησυχία για το ευρώ, αν και οι περισσότεροι ειδικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι σε περίπτωση ανάγκης οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης θα παρέμβουν.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.