Κινητοποιήσεις των αγροτών


Νέο γύρο κινητοποιήσεων ξεκινούν αγρότες που διεκδικούν εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα τους και μείωση του κόστους παραγωγής, που αποφάσισαν την κάθοδο στους δρόμους την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, μετά τη συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου στην Κατερίνη.
Οι αγρότες του θεσσαλικού κάμπου αποφάσισαν να μεταβούν στην Αγιά και στην Ελασσόνα. Οι αγρότες από τη Φλώρινα και το Αμύνταιο προγραμματίζουν τον αποκλεισμό του Τελωνείου Νίκης και της Εγνατίας Οδού. Οι αγρότες από το Νομό Κιλκίς θα μεταβούν στα Τελωνεία Δοϊράνης και Ευζώνων.
Κάθοδο με τα τρακτέρ τους σήμερα στη Θεσσαλονίκη για να θέσουν τα αιτήματά τους στους υφυπουργούς Εσωτερικών, Θεοδώρα Τζάκρη και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μάρκο Μπόλαρη αποφάσισαν οι ελαιοπαραγωγοί της Χαλκιδικής σε χθεσινή σύσκεψή τους.
Οι αγρότες θα ξεκινήσουν από τον κόμβο της Νέας Τρίγλιας, όπου έχουν παρατεταγμένα τα αγροτικά μηχανήματά τους και θα κατευθυνθούν στη Θεσσαλονίκη για να παραδώσουν υπόμνημα με τα αιτήματά τους και να ζητήσουν να προγραμματιστεί συνάντησή τους με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή.
Μεταξύ των αιτημάτων των αγροτών είναι η κατάρτιση μητρώου αγροτών, η μείωση του κόστους παραγωγής και η άμεση καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης.
«Ζητάμε ακόμη επίλυση του τοπικού ζητήματος, δηλαδή καταβολή της διαφοράς μεταξύ της μέσης τιμής πώλησης για τη φετινή σοδιά, που είναι 0,70 λεπτά το κιλό και μεταξύ του κόστους παραγωγής, ώστε να μπορέσουμε να ξανακαλλιεργήσουμε", δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο εκπρόσωπός τους Φιλαλήθης Καπάνδριας.
«Σήμερα κατεβαίνουμε στη Θεσσαλονίκη και σε νέα σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου θα αποφασιστούν τα περαιτέρω βήματα των κινητοποιήσεων», ανέφερε ο κ. Καπάνδριας.
Από:http://www.ana.gr/

Σχόλια