Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2009

Η Επιτροπή Πανδημίας για το εμβόλιο
Η πρώτη αναφορά για τις παρενέργειες που εμφάνισαν όσοι εμβολιάστηκαν με το νέο εμβόλιο για τον ιό Η1Ν1 παρουσιάστηκαν σήμερα από την Επιτροπή πανδημίας της γρίπης. Η καθηγήτρια κ. Ελένη Γιαμαρέλου είπε ότι έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα 110 παρενέργειες στο σύνολο 200.000 ανθρώπων που έχουν εμβολιαστεί. Οι παρενέργειες αυτές είναι ήπιες στο συντριπτικό ποσοστό τους. Είκοσι αφορούσαν την εμφάνιση πυρετού, 12 πονοκεφάλου, έξι εμβολιασθέντες εκδήλωσαν αϋπνίες και όλα τα υπόλοιπα άτομα αιμωδίες.
Σε μία περίπτωση καταγράφηκε παρατεταμένο τρέμουλο μετά τον εμβολιασμό, αλλά η ασθενής έπασχε από νευρολογική νόσο και όπως είπε η κ. Γιαμαρέλου, αναμένει τη γνωμάτευση του νευρολόγου τις προσεχείς ημέρες.
Η επιτροπή εμβολιασμού αναφερόμενη και σε ένα άλλο ζήτημα που έχει προκύψει με τις λίστες αναμονής που έχουν καταγραφεί σε κάποια νοσοκομεία προκειμένου να γίνουν εμβολιασμοί, συνέστησε στις υπηρεσίες να μην κλείνουν ραντεβού, αλλά να εξυπηρετούν όσο κόσμο περισσότερο μπορούν.
Όσον αφορά τις εκτιμήσεις των ειδικών, αυτές ανεβάζουν τον αριθμό των θανάτων από τη νέα γρίπη στους ενενήντα. Ήδη έχουν πεθάνει 26 άνθρωποι στη χώρα μας, ενώ 31 άτομα νοσηλεύονται στις ΜΕΘ από τα οποία δύο είναι παιδιά και δύο έγκυοι.

Από: http://www.ana.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.