Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009

ΟΡΕΙΝΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ "ΛΕΥΚΟ" ΦΟΝΤΟ
Η μαγεία της θέας ενός χιονισμένου βουνού είναι ασύγκριτη. Και η Ελλάδα προσφέρει στους ταξιδιώτες ικανοποιητικές επιλογές για χειμερινές αποδράσεις λόγω του πλούσιου γεωμορφολογικού της "σχεδιασμού". Περιηγηθείτε με το walking - greece στις top ορεινές διαδρομές της πατρίδας μας...
Παρνασσός
Διαδρομές μαγευτικές, σε σχετικά μικρή απόσταση από την Αθήνα, προσφέρει ο Παρνασσός.
Η δε αθέατη πλευρά του, η Άνω Σουβάλα αποτελεί "κρυφή" ταξιδιωτική εμπειρία για τους μυημένους. Η Άνω Σουβάλα ήταν το παλιό χωριό, οι κάτοικοι του οποίου αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1870 και να κατέβουν προς τον κάμπο όπου και εγκαταστάθηκαν δημιουργώντας το νέο χωριό Κάτω Σουβάλα, το σημερινό Πολύδροσο.
Όλυμπος
Όλυμπος προκαλούσε ανέκαθεν δέος. Στην αρχαιότητα, τον αποκάλεσαν «βουνό των Θεών». Άκρως επιβλητικός στην όψη, απόκρυμνος μα συνάμα μεγαλοπρεπής, ο τεράστιος ορεινός όγκος του Ολύμπου «απλώνεται» στο νομό Πιερίας. Η εξερεύνησή του αποτελεί υπέρτατη πρόκληση για κάθε πεζοπόρο.
Παγγαίο
Ο ορεινός όγκος του Παγγαίου, μήκους 40 χλμ. και πλάτους 20χλμ, εισέρχεται στους νομούς Καβάλας και Σερρών.
Μερικές από τις ψηλότερες και σημαντικότερες κορυφές του είναι το Μάτι – με υψόμετρο 1956μ - το Δίκορφο ή Τρίκορφο – με υψόμετρο 1940μ - ο Βοσκός, ο οποίος βρίσκεται σε υψόμετρο 1858 μέτρων και το Αυγό, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 1835 μέτρων.
Φαλακρό Όρος
Το Φαλακρό Όρος λόγω του όγκου και της έκτασης που καταλαμβάνει προσφέρει στους ορειβάτες μια μεγάλη ποικιλία ορειβατικών διαδρομών που μπορούν να καλύψουν κάθε απαίτηση.
Πιο όμορφη, πιο δημοφιλής αλλά και πιο επίπονη απ' όλες είναι χωρίς αμφιβολία αυτή που οι ντόπιοι ορειβάτες ονομάζουν "Διάσχιση του Φαλακρού". Και οι λόγοι που θεωρείται τέτοια είναι πολλοί.
Αυτός που θα την επιχειρήσει θα συναντήσει τα ομορφότερα σημεία του βουνού, θα κατακτήσει τις ψηλότερες κορυφές του, θα έχει καλύψει μια μεγάλη υψομετρική διαφορά 1800 μέτρων και θα αποκτήσει μια συνολική άποψη της μορφολογίας όχι μόνο του βουνού αλλά και της γύρω περιοχής.
Μαίναλο
Ο ορεινός όγκος του Μαινάλου στην Πελοπόννησο εκτείνεται από το Λεβίδι, τη Βυτίνα και τη Τρίπολη μέχρι και τη Δημητσάνα και τη Στεμνίστα, το αποκαλούμενο και Δυτικό Μαίναλο.
Στο σύνολο του ορεινού όγκου, συναντάμε μεταξύ άλλων αλεπούδες, ερπετά και αγριογούρουνα. Το μεγαλύτερο μέρος του Μαινάλου καλύπτεται από έλατα, αλλά και χαμηλή βλάστηση σε αρκετές περιοχές, ενώ τα πλατάνια συντροφεύουν τα ποτάμια, τα ρυάκια και τις πηγές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.