Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2009

«Προβληματικοί» οι τούρκοι μετανάστες στην Γερμανία


Μελέτη που διεξήχθη από το γερμανικό ινστιτούτο Berlin Institute for Population and Development έδειξε ότι το 30% των Τούρκων μετανστών και των Γερμανών πολιτών που έχουν τουρκική καταγωγή, δεν ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στο σχολείο, ενώ μόνο 14% συμμετείχε στις εισαγωγικές εξετάσεις για τα Πανεπιστήμια της χώρας. Την ίδια στιγμή περισσότερο από 50% των μεταναστών από άλλες χώρες συμμετείχαν σε αυτές τις εξετάσεις.
Η μελέτη για πρώτη φορά συνέκρινε κατά πόσο είναι επιτυχημένη η ενσωμάτωση των μεταναστευτικών ομάδων στην Γερμανία συμπεριλαμβανομένων και των ατόμων που έχουν αποκτήσει τη γερμανική ιθαγένεια.
Οι μετανάστες από την Τουρκία αν και ζουν στην Γερμανία από τις αρχές της δεκαετίας του 1960, θεωρούνται από τους πλέον αποτυχημένους στην αγορά εργασίας και πολλές φορές βασίζονται στη βοήθεια της κρατικής Πρόνοιας. Χαρακτηριστικά αναφέρεται η περίπτωση του κρατιδίου της Saarland όπου το 45% των Τούρκων δεν διαθέτουν κάποια μόρφωση.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους μετανάστες στη Γερμανία παραμένει το ζήτημα της γλώσσας σύμφωνα με το Reiner Klingholz Διευθυντή του γερμανικού ινστιτούτου που διεξήγαγε την έρευνα. Σύμφωνα με το Reiner Klingholz, υπάρχουν τάξεις δημοτικών σχολείων στη Γερμανία, όπου το 80% των μαθητών, δυσκολεύονται στη χρήση της γερμανικής γλώσσας. 


Πηγή: Greek American News Agency 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.