Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009

Παγίδα στήνουν με το όνομα οι Αμερικανοί


Είναι καιρός να «τελειώνετε με την ονοματολογία» λένε με κάθε ευκαιρία Αμερικανοί αξιωματούχοι, οι οποίοι χωρίς να εξετάζουν, πλέον, τις επί μέρους επιπτώσεις των μεθοδεύσεών τους, περιορίζονται σε ασφυκτικές υπομνήσεις για τη σημασία της ένταξης της γείτονος στους ευρωατλαντικούς θεσμούς και με τον «τρόπο» τους συμβάλλουν στο «σκάψιμο του λάκκου» της Ελλάδας.
Ετσι, «κοουτσάρουν» τους Σκοπιανούς στην «αναγκαιότητα» επίδειξης καλής γειτονίας έναντι της Ελλάδος, συνιστούν την άμεση υιοθέτηση της ονομασίας «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» με τις «διευκρινίσεις» για το «erga omnes» να αφήνονται για αργότερα, και παραπέμπουν στον ΟΗΕ για τη διευθέτηση του ονόματος της εθνότητας και της γλώσσας.
Η «επιχείρηση δυσφήμησης» της ελληνικής πλευράς, κατά τις πληροφορίες της «Ε», ξεκίνησε ένα μήνα πριν από το Βουκουρέστι, με τηλεγράφημα του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ, στο οποίο αυτός φέρεται ισχυριζόμενος πως «οι Ελληνες μετακινούν τα δοκάρια» («...the Greek are moving the goalposts»).

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων η "Ελευθεροτυπία" σε σημερινό της άρθο.

Το ερώτημα που εγείρεται είναι γιατι πιέζουν τώρα οι Αμερικανοί και μας υποδεικνύουν να τελειώνουμε με το όνομα.
Η αλήθεια είναι ότι όλοι πιέζουν και η Ε.Ε και η "φίλη" Σουηδία, λέγοντας, ότι χρειάζονται ηγέτες με θάρρος και θυσίες, για να λύσουν το πρόβλημα.
Το γεγονός αυτό το είχαμε επισημάνει σε παλαιότερο άρθρο μας  Σουηδική Πίεση για Άμεση Λύση του Σκοπιανού μέσω Ε.Ε

Τα "δοκάρια" λένε  έχουν μετακινηθεί.
Η "μπάλλα" δεν μας ήπαν που είναι, οεο;
Mήπως έχουμε πετάξει την "μπάλλα στη εξέδρα";

Γιατί τόση "πρεμούρα"για άμεση λύση, γιατί τόσο σύντομα, γιατί και ποιος πρέπει να πιεσθεί και από ποιόν ?
Μήπως οι Ευρωπαίοι "φίλοι" μας πιστεύουν ότι τώρα είναι η κατάλληλη συγκυ
ρία, το "timing και γι αυτό πιέζουν?
Τι έχει αλλάξει άραγε στην 'Ελλάδα το τελευταίο διάστημα?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.