Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2009

Από σήμερα οι αιτήσεις για τα χρήματα της απόσυρσης


Από σήμερα Τετάρτη μπορούν οι ιδιοκτήτες παλαιών οχημάτων να καταθέτουν τις αιτήσεις μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Νομαρχιών, ώστε να τους κατατεθούν στο τραπεζικό τους λογαριασμό το οικονομικό κίνητρο της απόσυρσης αλλά και της αντικατάστασης. Για να λάβει κάποιος τα χρήματα της απόσυρσης θα πρέπει να συμπληρώσει την αίτηση που θα του δίνει ο αρμόδιος υπάλληλος όπου εκτός των άλλων θα αναγράφουν και λογαριασμό τραπέζης, ώστε να πιστωθεί με ανάλογο ποσό από την Δ.O.Y. και να έχουν μαζί τους τη βεβαίωση Παραλαβής του οχήματός τους από το Κέντρο Ανακύκλωσης καθώς επίσης και την Πράξη Οριστικής Διαγραφής του, την οποία είχαν λάβει από την ίδια υπηρεσία Μεταφορών.
Όσον αφορά το οικονομικό κίνητρο της αντικατάστασης θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος, εκτός της αίτησης που θα συμπληρώσει να προσκομίσει και επικυρωμένο αντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας του νέου I.X καθώς επίσης και το τιμολόγιο ή την υπεύθυνη δήλωση αγοράς του
Από την άλλη μεριά η αγορά αυτοκινήτου σημείωσε αύξηση ρεκόρ 35% τον Νοέμβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι αλλά οι αντιπρόσωποι κάνουν λόγο για πλασματικά αποτελέσματα καθώς οι αυξημένες πωλήσεις αφορούσαν σε παλαιές παραγγελίες που προήλθαν από το μέτρο της απόσυρσης.
Ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης προσεγγίζει διαφορετικά τη σύγκριση των μηνιαίων πωλήσεων.
Κρίνει ορθότερο η εφεξής σύγκριση της αγοράς κάθε μήνα να πραγματοποιείται όχι με βάση τον αντίστοιχο μήνα πέρσι αλλά με το μέσο όρο των αντίστοιχων μηνών της 4ετίας προ της κρίσης. Η αγορά ΙΧ το Νοέμβριο σύμφωνα με τις μετρήσεις του ΣΕΑΑ σημείωσε πτώση 9,1%.
Ενόψει πάντως των Χριστουγέννων όλες οι εισαγωγικές εταιρείες θα προβούν σε μπαράζ προσφορών ώστε η αγορά και το Δεκέμβριο να σημειώσει αύξηση.


Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.