Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2009

ρε λεφτά δεν έχουμε.... από χρόνο όσον θέςΜε αφορμή αίτημα των εκπροσώπων μεγάλων επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου, για λειτουργία των καταστημάτων δύο Κυριακές κατά το μήνα Δεκέμβριο, αλλά και με αφορμή την επαναφορά πάγιου αιτήματος για άνοιγμα των καταστημάτων οκτώ Κυριακές το χρόνο, σύσσωμος ο Εμπορικός κόσμος επισημαίνει τα κάτωθι:
«Είμαστε παντελώς αντίθετοι σε κάθε αλλαγή του ήδη θεσμοθετημένου ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων και στη λειτουργία αυτών, οποιαδήποτε άλλη Κυριακή πέραν της ήδη θεσμοθετημένης

Το ισχύον Νομοθετικό Πλαίσιο είναι αρκετά ισχυρό και ικανοποιητικό και καλύπτει τις ανάγκες του Έλληνα καταναλωτή.
Η διαφωνία μας με τη συγκεκριμένη πρόταση βασίζεται στο γεγονός ότι, οι ώρες λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων, κατά τη διάρκεια των εορτών και γενικότερα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, είναι υπεραρκετές, καλύπτοντας τις ανάγκες των καταναλωτών, και την καταναλωτική κίνηση η οποία είναι συγκεκριμένη και ιδιαίτερα μειωμένη, λόγω, όμως, οικονομικής στενότητας και όχι λόγω έλλειψης καταναλωτικού χρόνου.
Ο καταναλωτής, στη συγκεκριμένη δύσκολη οικονομική συγκυρία που αντιμετωπίζουμε δεν χρειάζεται χρόνο, χρειάζεται χρήμα.
Δεν θεωρούμε, λοιπόν, ότι η καταναλωτική κίνηση θα αυξηθεί με τη λειτουργία μιας επιπλέον Κυριακής, ή ότι ο τζίρος που θα πραγματοποιηθεί την ημέρα εκείνη, θα καλύψει το αυξημένο λειτουργικό κόστος των Μικρομεσαίων Εμπορικών Επιχειρήσεων Απλώς και μόνο η συνολική εορταστική κίνηση θα διαμοιραστεί και σε μία επιπλέον ημέρα ιδιαίτερα υψηλού κόστους και το πλέον επικίνδυνο ο αποπροσανατολισμός της διαδρομής του καταναλωτή από τις παραδοσιακές αγορές, όπου λειτουργούν οι πολλαπλασιαστικές δυνάμεις τις οικονομίας, προς αγορές πλήρους απορρόφησης καταναλωτικής ρευστότητας.
Θεωρούμε ότι μόνον οι πολύ μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις μπορούν να αντέξουν σ’ αυτή τη διεύρυνση του ωραρίου, καθώς διαθέτουν σημαντικές οικονομίες κλίμακας. Σε μια περίοδο, επομένως, που αναζητούνται απεγνωσμένα να βρεθούν τρόποι αναζωογόνησης και τόνωσης της αγοραστικής δύναμης του μέσου Έλληνα, τέτοιου είδους αιφνιδιαστικές «επιθυμίες», μόνο αναστάτωση μπορούν να προκαλέσουν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στους εργαζομένους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.