Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009

ΗΠΑ: Ανακλήθηκε παρτίδα εμβολίων για τη νέα γρίπη


Την ανάκληση 800.000 δόσεων του εμβολίου Sanofi Pasteur, οι οποίες προορίζονταν για την προστασία των βρεφών και των παιδιών από τη νέα γρίπη Α αποφάσισαν να αποσύρουν οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές, καθώς όπως αποδείχθηκε είχαν χάσει την αποτελεσματικότητα τους. Πρόκειται για τέσσερις παρτίδες εμβολίων που αφορούσαν παιδιά ηλικίας από έξι μηνών έως τριών ετών. Σε επιστολή τους προς τους παιδίατρους, τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) απέδειξαν ότι οι παρτίδες έχουν χάσει την αποτελεσματικότητά τους κατά του ιού Η1Ν1 μετά από την αποστολή τους τον Νοέμβριο. Η ανάκληση αφορά 800.000 δόσεις, μερικές από τις οποίες μπορεί να έχουν ήδη χορηγηθεί.
Επίσης, σύμφωνα με τα CDC, η μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου είναι "απειροελάχιστη", με αποτέλεσμα τα παιδιά που έχουν ήδη εμβολιαστεί με μία από αυτές τις δόσεις δε χρειάζεται να εμβολιαστούν ξανά.
Κατά την αποστολή τους οι παρτίδες πληρούσαν όλα τα κριτήρια των ομοσπονδιακών υπηρεσιών υγείας. Η μείωση της αποτελεσματικότητας τους παρατηρήθηκε μετά από την παράδοση τους κατά τη διάρκεια ελέγχων της Sanofi Pasteur, η οποία ενημέρωσε τα CDC.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.