Τουρκική μειονότητα στην Σάμο ή τα σύνορα της… βλακείας

Επικίνδυνες μεθοδεύσεις γίνονται εδώ και καιρό, όπως γνωρίζετε όλοι. Μεθοδεύσεις που γίνονται χωρίς να έχουμε ερωτηθεί ποτέ από αυτούς που μας κυβερνούν, αλλά τις οποίες όλοι μας βιώνουμε στην καθημερινή μας ζωή και, ακόμη χειρότερα, θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στο μέλλον.

Πριν λίγες μέρες και τυχαίως, υπέπεσε στην αντίληψή μας δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Aksam», το οποίο έκανε αναφορά στην Σάμο ως προορισμό τούρκων τουριστών. Ανάμεσα στις αμέτρητες και δυσφημιστικές ανακρίβειες (όπως ότι όλοι στις παραλίες είναι γυμνοί- κάτι που ήταν και ο τίτλος του άρθρου- και ότι τα φαγητά παντού είναι απαίσια και κανείς δεν μιλάει αγγλικά στο νησί), υπάρχει κάτι ανησυχητικό, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς την μεθοδικότητα των «γειτόνων» και το πώς χρησιμοποιούν δημοσιογράφους για να πετύχουν τις διεκδικήσεις τους σε βάρος της χώρας μας (δες Ίμια). Στο τέλος του άρθρου γίνεται αναφορά σε ένα χωριό Καραβέλι, το οποίο παρακινούνται να επισκεφτούν οι Τούρκοι, αφού εκεί λέγεται ότι οι κάτοικοι μιλούν τουρκικά. Αναλογιζόμενοι τις κινήσεις των «καλών» μας γειτόνων για αναγνώριση μειονοτήτων σε Ρόδο και Κω, καταλαβαίνει κανείς ότι κάτι ψήνεται εδώ.

Συνδυάστε και το γεγονός ότι οι τούρκοι δουλέμποροι που συλλαμβάνονται να μεταφέρουν λαθρομετανάστες καθημερινά από τα Μικρασιατικά παράλια, ζητούν να επισκεφτούν το τουρκικό προξενείο (δεν υπάρχει στη Σάμο), λέγοντας ότι τους δίνουν τις οδηγίες να ζητούν επιμόνως να δουν τον πρόξενο και ότι οι Έλληνες θα τους πουν ψέματα πως δεν υπάρχει, και έχετε έτοιμη την συνταγή για μια καλή σούπα που αρχίζει να μαγειρεύεται.

Όμως, οι επικίνδυνες μεθοδεύσεις δεν αφορούν τις κινήσεις των τούρκων, τις οποίες γνωρίζουμε και δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ. Αφορούν τα δικά μας «μπουμπούκια», που βρίσκουν κάθε τρεις και λίγο την ευκαιρία να προάγουν την «ελληνοτουρκική φιλία», υπονομεύοντας πολλές φορές τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος. Ένα τέτοιο «μπουμπούκι» είναι και ο, προσκείμενος στο ΠΑΣΟΚ, νομάρχης Σάμου, Μανώλης Κάρλας. Δεν πρόλαβε να βγει ο Γιωργάκης πρωθυπουργός και αμέσως ανέλαβαν δράση με μεγαλύτερη θέρμη οι υποστηρικτές της πολιτικής του με την Τουρκία.
Σε επιστολή του ο νομάρχης Σάμου προς τον πρωθυπουργό, ζήτησε την «διοργάνωση μιας εκδήλωσης που θα διοργανωθεί στα στενά της Μυκάλης, όπου από εκεί ελληνικές βάρκες θα συναντηθούν με τουρκικές και θα «χτίσουν» μια γέφυρα ειρήνης με την αντίθετη πλευρά της τουρκίας»! Ο νομάρχης τόνισε στον πρωθυπουργό και υπουργό εξωτερικών (να μην ξεχνιόμαστε) ότι η νομαρχία Σάμου έχει την επιθυμία να προσεγγίσει και να συμβάλλει στην «ελληνοτουρκική φιλία». Το χειρότερο; Ο νομάρχης στην ίδια επιστολή επικαλείται την σύμφωνη γνώμη του Τούρκου επάρχου (μυστική διπλωματία;) αλλά και... όλων των Σαμίων!

Αλλά να μην απορούμε. Όλοι οι Έλληνες συμφωνούν με την ονομασία «Μακεδονία» για τα Σκόπια, όλοι συμφωνούν στο Ευρωσύνταγμα, όλοι συμφωνούν σε νέο σχέδιο Ανάν, όπως όλοι συμφωνούσαν να μπούμε στην ΟΝΕ και να αντικαταστήσουμε την δραχμή με το ευρώ και πάει λέγοντας. Και έχουν αυτοί που κυβερνούν την συμφωνία μας για δεδομένη, καθώς αντιδράσεις δεν φαίνονται από πουθενά και για τίποτα, τουλάχιστον σε ότι αφορά την αξιοπρέπειά μας και το μέλλον της πατρίδας μας, που με τόσο κόπο και αίμα εξασφάλισαν οι πρόγονοί μας για μας και τα παιδιά μας. Ως πότε θα τους αφήνουμε να αποφασίζουν για μας;

Μάρκος Φαραΐσκος
Από: http://armyalert.blogspot.com/2009/12/blog-post_2238.html

Σχόλια