Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2009

Βατικανό: Οι ομοφυλόφιλοι δεν θα μπουν ποτέ στην Βασιλεία των Ουρανών


Οι ομοφυλόφιλοι και οι τρανσέξουαλ "δεν θα μπουν ποτέ στην Βασιλεία των Ουρανών", δήλωσε σήμερα ο καρδινάλιος Χαβιέρ Λοζάνο Μπαραγκάν, πρώην "υπουργός Υγείας" του Βατικανού, προσθέτοντας ότι "παρόλα αυτά είναι άνθρωποι και γι' αυτό πρέπει να τους σεβόμαστε".
"Οι τρανσέξουαλ και οι ομοφυλόφιλοι δεν θα μπουν ποτέ στην Βασιλεία των Ουρανών και δεν το λέω εγώ, αλλά ο Απόστολος Παύλος", δήλωσε ο καρδινάλιος, όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο Ansa.
"Δεν γεννιούνται ομοφυλόφιλοι, αλλά γίνονται. Για διαφορετικούς λόγους, εξαιτίας της παιδείας, επειδή δεν έχουν αναπτύξει την ταυτότητά τους κατά την διάρκεια της εφηβείας. Ίσως να μην φταίνε, αλλά το να πηγαίνουν ενάντια στην φύση και την αξιοπρέπεια του σώματος προσβάλει τον θεό", πρόσθεσε.
Ο καρδινάλιος αναφέρθηκε σε ένα χωρίο από την προς Ρωμαίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου όπου αναφέρεται σε "ατιμωτικά πάθη" και ότι "κατακάηκαν από το πάθος τους ο ένας προς τον άλλο, αρσενικοί με αρσενικούς". (1:26-27)
"Η ομοφυλοφιλία είναι λοιπόν αμαρτία, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί καμία μορφή διάκρισης. Μόνο ο θεός έχει το δικαίωμα να κρίνει. Εμείς στη Γη δεν μπορούμε να τους καταδικάσουμε, αφού ως άνθρωποι έχουμε όλοι τα ίδια δικαιώματα. Είναι άνθρωποι και γι' αυτό πρέπει να τους σεβόμαστε", κατέληξε ο καρδινάλιος.

Πηγή:AΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.