Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2009

Ο Θεός "Έρωτας" στην Κίνα.....Κινέζος αρχαιολόγος υποστηρίζει ότι,  τα δύο μυστηριώδη χάλκινα αγάλματα που ανακαλύφθηκαν στο Henan (κεντρική επαρχία της Κίνας ) στη δεκαετία του 1980 , ανήκουν στον Έρωτα, (Έλληνα Θεό της αγάπης).

Τα δύο αγάλματα, τα οποία χρονολογούνται γύρω στο 500 μΧ., ήταν περίπου 5 εκατοστά το καθένα, με δύο τρύπες από τις δύο πλευρές, γεγονός που υποδηλώνει ότι ενδέχεται να έχουν χρησιμοποιηθεί ως μενταγιόν.

Τα αγάλματα έχουν  ομοιότητα με τον Έρωτα στην εμφάνιση,  καθώς και τα δύο απεικονίζουν μικρά αγόρια με φτερά, σύμφωνα με τον Hongwei Huo, εκπρόσωπος του Εθνικού Μουσείου της Κίνας.

Ο Βρετανός αρχαιολόγος Aurel Stein απέδειξε το 1907 ότι, αρκετοί φτερωτοί άγγελοι βρέθηκαν σε τοιχογραφίες σε ένα μοναστήρι στο Xinjiang Uygur δυτικά της Κίνας .Από: http://www.calcuttanews.net/story/572375

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.