Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2009

Συναντήσεις Παπανδρέου στο περιθώριο του ΟΑΣΕ

Σειρά συναντήσεων με τους υπουργούς Εξωτερικών της Τουρκίας, της Ρωσίας, αλλά και τον αναπληρωτή υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ Τζειμς Στάινμπεργκ, με τους οποίους συζήτησε για τις διμερείς σχέσεις την στενότερη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και το θέμα της ατζέντας του 2014 είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Παπανδρέου-Νταβούτογλου
«Μήνυμα ειρήνης», με αναζήτηση πεδίων στενότερης συνεργασίας σε βάθος χρόνου έστειλαν ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά τη συνάντησή τους, στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου του ΟΑΣΕ.
«Συμφωνήσαμε για μια συνεργασία και των δύο χωρών προς αμοιβαίο όφελος αλλά και προς όφελος ολόκληρης της περιοχής της νοτιοανατολικής Ευρώπης»
Δ.Δρούτσας για τη συνάντηση Παπανδρέου-Νταβούτογλου
Σε αυτό το πνεύμα, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν έχει εκφράσει την επιθυμία να συναντηθεί με τον κ. Παπανδρέου, αλλά μια τέτοια συνάντηση «θα γίνει όταν θα είμαστε καλά προετοιμασμένοι και θα έχουμε να παρουσιάσουμε κάτι απτό», όπως είπε ο κ. Δρούτσας.
Για τη συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας στο πλαίσιο της ΕΕ, η ελληνική πλευρά δήλωσε τη στήριξή της στην ευρωπαϊκή πορεία της γείτονος και πρόσθεσε: «τονίσαμε ότι οι υποχρεώσεις προς τα κράτη-μέλη πρέπει να υλοποιηθούν, αλλά η πορεία προς την ΕΕ πρέπει να προχωρήσει και αυτό θα βοηθήσει και την προσέγγιση Ελλάδας-Τουρκίας».
Σε διμερές επίπεδο, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη να προωθηθεί το ζήτημα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας, μέσω των διερευνητικών επαφών και εξέφρασε την προσδοκία ότι μπορεί να γίνει γρήγορα ρύθμιση και, αν χρειαστεί, μέσω προσφυγής στη Χάγη.
Η τουρκική πλευρά εξέθεσε την πρόθεση να αναπτύξει με την Ελλάδα ένα μοντέλο πολλαπλής συνεργασίας που διαθέτει ήδη με άλλες χώρες, σε διάφορους τομείς, όπως οι μεταφορές, η υγεία, η οικονομική συνεργασία, η προστασία του περιβάλλοντος. «Το εξετάζουμε, είμαστε ακόμη στην αρχή αυτής της κουβέντας», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Από: www.ert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.