Δηλώσεις Καρμπόν: "Δια Πάσα Νόσο και Ασθένεια"...




Ακολουθεί Απόσπασμα από τη ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ CNBC (17 Δεκεμβρίου)

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πώς θα ηρεμήσετε τα νεύρα των διεθνών επενδυτών, που παρατηρούν την αντίδραση στην Ελλάδα και λένε, «ε, μια γενική απεργία δεν πρόκειται να βοηθήσει κανέναν σε αυτή τη φάση, τουλάχιστον όχι την ελληνική οικονομία» και πωλούν ελληνικούς τίτλους λόγω αυτού. Πώς αντιμετωπίζετε τον εκνευρισμό αυτό;

    Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πιστεύω ότι αυτό δείχνει την αποφασιστικότητα που επιδεικνύουμε ως κυβέρνηση, παρά τις ενδεχόμενες αντιδράσεις. Και θα πρέπει να πω ότι διαθέτουμε ισχυρή εντολή από τον Ελληνικό λαό και πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο. Έχω επίσης, συνομιλήσει με τους κοινωνικούς εταίρους και έχω διαπιστώσει ότι υπάρχει μια ευρύτερη συναίνεση.

    Θα υπάρξουν αντιδράσεις. Δεν πρόκειται για εύκολα μέτρα. Δεν πιστεύω πάντως ότι οι πολίτες περίμεναν να λάβουμε εύκολα μέτρα. Αναμένουν από μας να πάρουμε τις δύσκολες αποφάσεις, και να τις πάρουμε τώρα, και με έναν τέτοιο τρόπο που δεν θα αντιμετωπίσουμε μόνο τα συμπτώματα, άλλα τη ρίζα του προβλήματος που τα προκαλεί.

    Αυτό είναι το μήνυμα στις παγκόσμιες αγορές και τα χρηματοπιστωτικά συστήματα, ότι είναι προς το συμφέρον τους να υπάρχει μια βιώσιμη Ελλάδα και μια κυβέρνηση που θα είναι έτοιμη να προβεί σε βαθύτερες αλλαγές, παρά να προβεί στη λήψη απλά κάποιων μέτρων για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων για μερικούς μήνες, λύση που δεν είναι βιώσιμη.

    Αυτό λοιπόν που λέω, είναι ότι έχω το πολιτικό κεφάλαιο. Έχω εκλεγεί για να κάνω αλλαγές. Θα προβούμε σε ουσιαστικές αλλαγές και οι αλλαγές αυτές θα φέρουν την Ελλάδα σε έναν διαφορετικό δρόμο, έναν δρόμο που πιστεύω ότι μας δίνει συγκριτικά πλεονεκτήματα. Ιδιαίτερα σήμερα, που μιλάμε για πράσινη ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που διαθέτει τεράστιο δυναμικό.

    Για παράδειγμα, διαθέτουμε το μεγαλύτερο δυναμικό αιολικής ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και αυτό λόγω των νησιών μας. Διαθέτουμε ένα δυναμικό που αφορά στη Μεσογειακή δίαιτα, στον αγροτικό μας τομέα.

    Υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν στον τομέα της τουριστικής βιομηχανίας, είναι ένας τομέας στον οποίο μπορεί κανείς να επενδύσει στην Ελλάδα.

Πηγή: http://www.ana.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=8246932

Σχόλιο:
Σχεδόν πανομοιότυπη δήλωση είχε κάνει ο Πρωθυπουργός, στην Συνέντευξη Τύπου  μετά τη λήξη της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου στις Βρυξέλλες, στις 11 Δεκ.09.
Δείτε και το σχετικό άρθρο μας..
 Τώρα που μπαίνουμε στην "Πράσινη οικονομία",..με "Μεσογειακή διατροφή".."θα φάμε καλά"...
 Δηλώσεις Καρμπόν: "Δια Πάσα Νόσο και Ασθένεια"...
Σε ότι αφορά στην χθεσινή συνέντευξη, δεν μπορώ να καταλάβω ΠΟΤΕ και ΠΟΥ μίλησε με τους κοινωνικούς εταίρους, ο πρωθυπουργός.
Αφού δεν είναι εδώ, είναι "αλλού" στο Εξωτερικό...
Μήπως μαζεύονται όλοι οι εταίροι στο Αεροδρόμιο και τα λένε στην αίθουσα αναμονής;
'Εχει λέει το πολιτικό "κεφάλαιο", εμείς πάλι γιατί δεν το ξέρουμε;
Μήπως διαβάζουμε άλλο βιβλίο η μήπως είμαστε σε άλλο "κεφάλαιο".
Άντε πάλι με την πράσινη ανάπτυξη, το δυναμικό αιολικής ενέργειας, τη  μεσογειακή δίαιτα, τον αγροτικό μας τομέα και τον τομέα της τουριστικής βιομηχανίας..
Έλεος..
Τώρα που μπαίνουμε στην "Πράσινη οικονομία", με "Μεσογειακή διατροφή".."θα φάμε καλά"...
Θα φυσήξει ο αέρας, θα πάρουν μπροστά οι ανεμογεννήτριες, θα ρθούν πολλές δουλειές και θα φάμε "Λαχανάκια Βρυξελλών" και μεσογειακά αγγουράκια.
Καλή σας Όρεξη...

Σχόλια

  1. Aρες μάρες κουκουνάρες
    Θα μπέρδεψε τα χαρτιά και θα πήρε τις σημειώσεις απ την άλλη συνέντευξη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.