Ένας πελώριος τάρανδος από ... κουραμπιέδες και καρβαλιά, σκέτος πειρασμός!

ΑΠΕ - ΜΠΕ Site Πολιτισμού    
 
Ένας πελώριος τάρανδος, που ξεχειλίζει…γλύκα έχει στηθεί εδώ και λίγες ημέρες στην πλατεία Ελευθερίας της Καβάλας. Πρόκειται για έναν τάρανδο 4Χ4 (τέσσερα μέτρα ύψος και τέσσερα μήκος), ο κορμός του οποίου είναι φτιαγμένος από 6.000 κουραμπιέδες και τα κέρατά του από καρβαλιά, ένα νέο σχετικά προϊόν από καρπούς ελιάς βουτηγμένους στη σοκολάτα.
Ο Σύλλογος Επαγγελματιών και οι ζαχαροπλάστες της Νέας Καρβάλης ένωσαν δυνάμεις και … υλικά με το Βούλγαρο γλύπτη Ράντι Ράντοφ και τη Σχολή Μαγειρικής "Λα Μεζόν ντε Γκουρμέ" και δημιούργησαν τον πρωτότυπο αυτό τάρανδο, ακολουθώντας με συνέπεια την παράδοση, που έχουν δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια (σ.σ. ο Σύλλογος και οι ζαχαροπλάστες είχαν φιλοτεχνήσει στο παρελθόν έναν πελώριο ελέφαντα, μια καμήλα και άλλα ζώα από κουραμπιέδες, στο πνεύμα πάντα των ημερών).
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών, Γιάννης Θωμαΐδης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στόχος κάθε χρόνο είναι- μεταξύ άλλων- η πρωτοτυπία, ενώ αν και δεν μας αποκάλυψε ακριβώς ποιο ζώο θα επιλεγεί του χρόνου για να μετατραπεί σε … γλυκό πειρασμό, μας είπε ότι θα έχει … κέρατα.
Τον τάρανδο "σκέπασαν" με αρκετά κιλά ζάχαρης άχνης και πελώρια διάθεση για παιχνίδι και … αχνοπόλεμο, μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Νέας Καρβάλης, ενώ στη σχετική εκδήλωση συμμετείχαν, επίσης, ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Καρβάλης και Λεύκης με το παιδικό χορευτικό τμήμα του.

Σχόλια